13.5 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

Ce secrete ascunde Valea Vâlsanului din Argeș de mii de ani! Putini știu asta!

Alte Știri

Ce secrete ascunde Valea Vâlsanului din Argeș de mii de ani! Putini știu asta! Valea Vâlsanului este o zonă excelentă pentru odihnă și relaxare, dar şi pentru excursii şi drumeții montane. De aici se pot face diverse drumeții către Poienile Vâlsanului – Cheile mici și Cheile mari ale Vâlsanului.

CITEȘTE ȘI. Atenție la bani. Monedele și bancnotele care sunt refuzate categoric de comercianți

Pe traseul spre Valea Vâlsanului, pornind din orașul regal Curtea de Argeș spre Mușătești, pe DN73C, ne putem opri la Mănăstirea Robaia, unde se află și Fântâna de leac a cărei apă se spune că ar avea proprietăți tămăduitoare.

Ce secrete ascunde Valea Vâlsanului din Argeș de mii de ani! Putini știu asta!

Mănăstirea Robaia se află în comuna Mușătești, în zona deluroasă a pârâului Robaia. Începuturile așezării călugărești la Robaia sunt străvechi, prelungindu-se în timp către anul 1359, când la Curtea de Argeș s-a “așezat” Mitropolia Țării Românești. Biserica poartă hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

CITEȘTE ȘI. Taxa obligatorie în România. Rămâi fără acte dacă uiți să o achiți!

Cunoscută ca obște de călugări, mănăstirea este transformată în mănăstire de maici în 1954. În apropiere de mănăstire, la aproape 300 de metri distanță, se află “Fântâna de leac”, a cărei apă se spune că ar avea proprietăți tămăduitoare.

Situată într-un cadru natural deosebit, Mănăstirea Robaia atrage permanent turiști dornici să descopere frumusețile Argeșului, dar şi oameni care caută un loc de rugăciune și reculegere.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie