13.5 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

Lovitură puternică pentru șoferi. Nu mai există o dată limită de valabilitate a permiselor de conducere

Alte Știri

Lovitură puternică pentru șoferi. Nu mai există o dată limită de valabilitate a permiselor de conducere. Dacă pentru unii șoferi termenul de valabilitate va fi mai scurt, pentru altă categorie de conducători auto va fi prelungită. Astea sunt modificările noului Cod Rutier.

CITEȘTE ȘI. Ce sumă plătești lunar pentru o Dacia Duster luată prin leasing pe 4 ani. O poți da înapoi, dacă nu îți mai convine

Guvernul României a avizat recent o lege adoptată de Senat care modifică perioada de valabilitate a permisului de conducere pentru diferite categorii de șoferi. În prezent, permisul auto este valabil timp de 10 ani pentru toți șoferii din România, dar se pregătesc schimbări.

CITEȘTE ȘI. Când se deschid școlile. Ce se întâmplă cu vacanța mare din cauza caniculei!

„Valabilitatea administrativă a permiselor de conducere de toate categoriile deținute de persoane cu vârsta de 80 de ani şi peste această vârstă este de 2 ani”, se precizează în legea adoptată de Senat.

Lovitură puternică pentru șoferi. Nu mai există o dată limită de valabilitate a permiselor de conducere

Noua lege propune extinderea valabilității permisului auto pentru anumite categorii de șoferi, astfel încât, după obținerea acestuia, permisele eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, A1, A2, A, B, B1 și BE vor fi valabile timp de 15 ani.

CITEȘTE ȘI. Ajutorul de înmormântare. A crescut alarmant „ortul popii”. Sume mari acordate la deces

Ca să se aplice legea trebuie să fie adoptată de Camerei Deputaților, care este for decizional, și apoi promulgată de președintele țării.

Conducătorii auto s-au speriat din cauză că s-a schimbat legea. În cazul depistării unei substanţe în organism, care poate veni chiar şi de la un medicament, permisul se suspendă pentru 72 de ore, până la aflarea rezultatelor.

CITEȘTE ȘI. Taxa de succesiune în 2024. Cu ce a venit nou, mătușa Tamara. Ups

Există şoferi profesionişti care doresc să evite cu orice preţ şi suspendarea de 3 zile.

„Mie mi se pare că aceasta este o problemă destul de serioasă. Asta era și înainte, dar refuzau. Mergeau la instituția de medicină legală sau la o instituție medicală, li se făcea un examen clinic, care ieșea de cele mai multe ori fără nicio problemă și plecau acasă cu permis.

CITEȘTE ȘI. Taxa obligatorie în România. Rămâi fără acte dacă uiți să o achiți!

În momentul acesta nu se mai întâmplă acest lucru. Ți se suspendă permisul 72 de ore și gândiți-vă că sunt oameni care probabil din asta trăiesc.

Da, sunt oameni care fac naveta și așa mai departe. Nu sunt dispuși să riște să rămână fără permis. De la banalele medicamente, antiinflamatoare antialgice, medicamente folosite pentru tratamentul diabetului, medicamente antialergice – deja deschidem o mare paletă de medicamente folosite de români.

CITEȘTE ȘI. Cum să câștigi bani mulți din returnarea ambalajelor cu garanție la automatele de colectare fără multe bătăi de cap

Să nu uităm că românii, totuși, consumă medicamente, uneori în mod excesiv față de patologia pe care o au și prin prisma faptului că au acces mult mai facil la medicamente față de alte popoare”, a conchis medicul legist la Antena 3.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie