14.6 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

ALERTĂ. România sub avertizare de vreme severă

Alte Știri

ALERTĂ. România sub avertizare de vreme severă. Meteorologii au anunțat că mai multe regiuni ale țării vor fi afectate de condiții meteorologice extreme, inclusiv un val de căldură severă și fluctuații semnificative de temperatură.

În perioada menționată, România va fi lovită de un val de căldură extremă, cu temperaturi ce vor depăși frecvent 35 de grade Celsius.

CITEȘTE ȘI. Super ofertă pentru turiștii din străinătate. Cât costă un safari cu urși pe Transfăgărășan, noua fiță din turism

În ultima săptămână de vară, se preconizează maxime între 34 și 38 de grade Celsius în timpul zilei și minime între 19 și 21 de grade Celsius pe timp de noapte.

Zonele de câmpie, în special Oltenia, Muntenia și Banat, vor înregistra temperaturi resimțite de peste 40 de grade Celsius. Primele zile din septembrie vor aduce în continuare temperaturi ridicate, dar acestea vor reveni treptat la valorile normale pentru această perioadă a anului.

CITEȘTE ȘI. Ce le promite ministrul Muncii, la toți pensionarii. Cât va fi cea mai mică pensie în România

ALERTĂ. România sub avertizare de vreme severă

Un aspect îngrijorător al acestei perioade de căldură este reprezentat de nopțile tropicale, în care temperaturile nu vor scădea sub 20 de grade Celsius. Această situație va amplifica disconfortul termic, afectând somnul și capacitatea de recuperare a organismului.

CITEȘTE ȘI. Pe drumurile patriei. Au băgat oamenii în sperieți. Convoaie militare la greu

În mediul urban, efectul de insulă de căldură va crea o senzație de sufocare, iar aerul va deveni irespirabil în orele de vârf.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie