13.5 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

Rezerviștii convocați de urgență de către Ministerul Apărării Naționale

Alte Știri

Rezerviștii convocați de urgență de către Ministerul Apărării Naționale. Aceștia trebuie să participe fără drept de apel la pentru un exercițiu de antrenament, care va avea loc în perioada 02-07 septembrie.

CITEȘTE ȘI. Cât e leafa unui soldat din Armata României? Ce beneficii mai primește în plus

”Acest tip de exercițiu se planifică și se organizează periodic. Asta în scopul evaluarii nivelului de completare cu personal și tehnică a unităților și realizării coeziunii acționale între militarii în activitate și rezervişti – au transmis reprezentanții MApN.

Conform art 15 din Lege 446/2006, privind serviciul militar în rezervă, resursele umane din rezervă fac parte din rezerva operaţională şi rezerva generală.

CITEȘTE ȘI. La ce preț se va vinde fratele cel mai mare și șmecher al Daciei Duster

Rezerva operaţională cuprinde rezerviştii din planurile de mobilizare ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării. Și este formată din: rezervişti voluntari care consimt, pe bază de contract, să încadreze funcţii în statele de război ale unităţilor şi rezerviştii care au îndeplinit serviciul militar activ în ultimii 5 ani.

În România, sunt aproximativ 3.000 de rezervişti voluntari, iar din rândul armatei ies anual aproximativ 5.000 – 6.000 de militari, prin demisie sau pensie.

CITEȘTE ȘI. Ce e vital să știi dacă faci o succesiune după 10 ani. Multă bătaie de cap e un fleac

„Rezerviştii României sunt prea bătrâni pentru a lupta pe front. Deficitul de personal la Armată este de zeci de procente. 6.000 de angajaţi au părăsit Ministerul Apărării numai în 2023,” declara în februarie generalul Gheorghiţă Vlad, şeful Statului Major al Apărării, pentru Europa Liberă.

CITEȘTE ȘI. Căutați în buletinul vostru data când expiră. Întrebați pe apropiați dacă au la fel. Ce trebuie să știe toată lumea

Rezerva generală cuprinde cetăţenii încorporabili şi rezerviştii care nu fac parte din rezerva operaţională şi pot fi încorporaţi, concentraţi, respectiv mobilizaţi, pentru instrucţie şi completarea forţelor destinate apărării pe timpul stării de asediu, al mobilizării şi al stării de război.

CITEȘTE ȘI. Posturi vacante la Armata din Câmpulung Muscel și în mai multe orașe din jur

Cetăţenii din rezerva Armatei cu domiciliul în judeţul Prahova, respectiv în judeţul Dâmboviţa, vor fi convocaţi la unităţile militare unde sunt repartizaţi în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire.

Un exerciţiu asemănător s-a mai desfăşurat în judeţul Prahova în anul 2009, iar în judeţul Dâmboviţa în 2014, aminteşte MApN.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță!

Ultimă oră. Accident grav la Mihăești. Se intervine în forță! Acesta s-a produs între două autoturisme și au fost...

Alte știri din aceeași categorie