14.6 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

Lovitură puternică pentru bugetari. Adio, bani de concediu din 2025

Alte Știri

Lovitură puternică pentru bugetari. Adio, bani de concediu din 2025. Guvernul taie din banii de concediu ai bugetarilor. De ce privilegii nu mai au parte în 2025? O ordonanță apărută recent stabilește că instituțiile de stat nu mai pot face anumite cheltuieli în perioada următoare.

CITEȘTE ȘI. La ce vârstă a terminat Elena Lasconi facultatea. A mințit că e ASE, iar mediile sunt la limită

Astfel, nu vor mai fi permise cheltuieli precum cele legate de consultanță, pregătire profesională, achiziționare de mobilier, iar bugetarii nu mai primesc combustibil pentru a călători în concediul de odihnă.

Conform ordonanței, în perioada rămasă până la finalul anului, nu mai pot fi acordate avantaje de tipul combustibilului destinat deplasărilor în concedii de odihnă, personalului angajat în autoritățile sau instituțiile publice.

CITEȘTE ȘI. Alocaţii 2024. Veste bună pentru copiii născuți în străinătate

De altfel, actul normativ mai prevede unele restricții cu privire la cheltuieli bugetare cum ar fi achiziția de mobilier de birou, cărți, consultanță și expertiză, pregătire profesională, studii și cercetări, prime de asigurare nonviață, și altele.

De asemenea, sunt exceptate cheltuielile legate de organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale și parlamentare din acest an, dar și unele legate de materialele școlare și dotarea spațiilor de învățământ, cămine, cantine din unitățile/ instituțiile de învățământ preuniversitar și universitar.

Totodată, angajările la stat sunt înghețate în acest an. Deficitul bugetar a depășit 4% din PIB, iar guvernul vrea să limiteze cheltuielile la maxim.

CITEȘTE ȘI. Decizie drastică în Educație. Pușcărie pentru părinți. Copiii nărăvași izolați. Telefoane mobile confiscate. Profesorii pedepsiți grav

Instituțiile de stat care nu au făcut plăți de minim 70% din bugetele prevăzute cedează 10% din buget la fondul de rezervă bugetară, iar în cazul unor bugetari sporurile sunt limitate.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie