14.6 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

Se dau 700 de lei de la Stat, GRATIS pentru plata facturilor. Banii intră pe card

Alte Știri

Se dau 700 de lei de la Stat, GRATIS pentru plata facturilor. Banii intră pe card. Când şi în ce condiţii se alimentează cardurile de energie. Cuantumul majorat al pensiilor nu va fi luat în calcul la stabilirea drepturilor la ajutorul pentru încălzirea locuinţei şi la suplimentul pentru energie.

CITEȘTE ȘI. Cât de usturătoare este amenda pentru cei care nu au numere la casă sau la apartamentul de la bloc

Sprijinul pentru plata facturilor la energie în valoare de 700 lei se acordă de 2 ori/ an. Cardurile pentru încasarea ajutoarelor au fost emise și distribuite de Compania Națională Poșta Română, iar listele cu beneficiari sunt întocmite printr-un parteneriat între Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Ministerul Finanțelor – ANAF, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicații Speciale.

CITEȘTE ȘI. Alocaţii 2024. Veste bună pentru copiii născuți în străinătate

La ultima şedinţă de guvern, premierul a anunţat că pensionarii ale căror venituri au crescut în urma recalculării nu vor fi afectați și că vor primi în continuare banii pentru încălzire.

Venim cu o decizie importantă și în privința ajutorului pentru încălzire: sumele rezultate în urma recalculării pensiilor nu se iau în calcul la stabilirea drepturilor pentru acest tip de ajutor. Rămâne valabil ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. În acest fel, ne asigurăm că un număr cât mai mare de pensionari pot primi în continuare sprijinul în următoarea perioada”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

CITEȘTE ȘI. Lovitură puternică pentru bugetari. Adio, bani de concediu din 2025

Se pot plăti facturi curente sau restante, doar pentru locul de consum de la domiciliul beneficiarului. Cu un card se pot face mai multe plăți, către mai mulți furnizori, până la epuizarea sumei.

Ajutorul pentru încălzirea locuinței și suplimentul pentru energie – energie termică gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri – va fi acordat în continuare tuturor persoanelor care au beneficiat de acest sprijin.

CITEȘTE ȘI. Cum și-a făcut Elena Lasconi casa de când e la primărie, ca să se învârte după soare, din una care stătea să cadă

Potrivit ordonanței de urgență adoptate astăzi de Guvern, cuantumul majorat al pensiilor rezultat în urma procesului de recalculare, potrivit Legii 360/2023 privind sistemul public de pensii, nu se ia în calcul la stabilirea drepturilor la ajutorul pentru încălzirea locuinței și la suplimentul pentru energie.

CITEȘTE ȘI. Vouchere 2024. Câte tranșe mai primesc beneficiarii până la sfârșitul anului, după ultimele schimbări

Pentru a obține aceste drepturi, pensionarii vor prezenta ultimul talon de pensie emis înainte de recalcularea acestei pensii. Măsura se va aplica în perioada 1 septembrie 2024 – 15 octombrie 2025”, a mai spus Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

CITEȘTE ȘI. Ce primesc pensionarii care au venituri până la 2210 lei pe lună, în plus de la Stat

Plățile se fac prin mandat poștal. Se pot efectua gratuit 8 plăți/loc de consum pe durata programului de sprijin. De la a 9-a plată se va achita o taxă de 2,5 lei.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie