14.6 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

Câmpulungul în top. Se vinde carne stricată pe la magazinele din orașul de la poalele Mateiașului

Alte Știri

Câmpulungul în top. Se vinde carne stricată pe la magazinele din orașul de la poalele Mateiașului. A fost retrase 5 tone de carne de la vânzare de către consilierii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

În luna august s-au efectuat 154 controale, la unități de alimentație publică;

pensiuni turistice;

unitate de reambalare;

depozite frigorifice;

abatoare;

piețe agroalimentare;

unități procesare pește;

laboratoare cofetărie/patiserie;

măcelării; magazine alimentare;

un centru de colectare miere, cantine;

carmangerii; adăposturi de câini, etc.

CITEȘTE ȘI. Imagini uluitoare cu ce s-a ales de celebra Fermă a lui Lițoi. Unde își vând acum produsele de la animalele care nu au fost lovite de incendiul devastator

În aceeași perioadă, pentru neconformitatile constatate, consilierii DSVSA Argeș au aplicat 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 76 000 lei și 7 avertismente scrise. Printre care 7 amenzi în valoare de 52 400 lei pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi de valorificare a produselor alimentare.

CITEȘTE ȘI. Video viral. Cum a fost luată Elena Lasconi la pumni și picioare după ce și-a montat cortul de campanie în stradă

Precum şi a instalaţiilor, utilajelor şi a ustensilelor de lucru folosite. A mai fost aplicată o amendă în valoare de 10 000 lei pentru ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi a celor destinate nutriţiei alimentelor, în vederea depozitării, transportului şi valorificării, şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare.

CITEȘTE ȘI. Aventuri electorale la primăria din Câmpulung Muscel. Băieții după Lasconi… Leșin nu glumă!

De asemenea, au fost retrase de la comercializare: 38 724 kg din care (unități Municipiul Pitești – 24 269,19 kg, unități Municipiul Curtea de Argeș – 3 111 kg, unități Mioveni – 2 941,32 kg, unități Municipiul Câmpulung – 5 053 kg, unități Topoloveni – 3 349 kg), produse alimentare de origine animală și nonanimală în valoare totală de 195 943,44 lei (produse alimentare ajunse la finalul termenului de valabilitate, produse alimentare cu ambalajul deteriorat sau produse alimentare de origine animală și/sau nonanimală).

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie