15.2 C
Campulung Muscel
joi, 19 septembrie, 2024

CODUL RUTIER 2024. Cei care nu au aceste echipamente obligatorii riscă o amendă imensă

Alte Știri

CODUL RUTIER 2024. Cei care nu au aceste echipamente obligatorii riscă o amendă imensă. Șoferii care nu le au, riscă să fie amendați de Poliție. Dacă aceste dotări lipsesc, nu sunt omologate sau au expirat, șoferul riscă o amendă substanțială.

Conform legii, toate mașinile aflate în circulație trebuie să aibă aceste echipamente obligatorii:

CITEȘTE ȘI. Codul Rutier 2024. Ups ce facem în sensul giratoriu cu mașina, mai nou!?

Atenție, însă, la detaliile inscripționate pe aceste echipamente.

CITEȘTE ȘI. Super mașina de la Renault. Iese pe piața auto cu un preț de la 286 Euro pe lună

Triunghiurile de presemnalizare auto sunt reglementate de Regulamentul nr.27 CEE-ONU (Comisia Economică pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite).

Din punct de vedere tehnic, acest tip de produs poate fi comercializat legal dacă dispune de Comunicare de omologare internațională acordată de oricare dintre autoritățile administrative din ţările semnatare ale Acordului de la Geneva din 1958”, precizează Registrul Auto Român.

CITEȘTE ȘI. Digi RCS-RDS oferă la toți clienții un telefon super șmecher care mai e și foarte scump

Așadar, un triunghi de presemnalizare omologat internațional poate fi recunoscut după marca de omologare. Aceasta e reprezentată de litera E și codul țării care a acordat omologarea. Simbolul e încadrat într-un cerc.

De asemenea, trusa sanitară și stingătorul auto trebuie să fie omologate. În plus, șoferii trebuie să fie atenți la data de expirare a echipamentelor.

CITEȘTE ȘI. Ajutoare de peste 1000 de lei pentru acești români. Cine sunt norocoșii, până la sfârșitul anului 2024

Trusa medicală conține anumite produse care au un termen de valabilitate limitat. Iar în cazul stingătorului, substanța din recipient își pierde proprietățile, în timp. De aceea, pe ambalaj este notată data până la care poate fi folosit în siguranță. După acel termen, își pierde valabilitatea, deci trebuie înlocuit.

Legea rutieră stabilește că vehiculele care au o greutate de peste 3.5 tone, trebuie să fie echipate cu lanțuri antiderapante iarna. Dar numai dacă circulă pe drumuri acoperite de zăpadă, gheață sau polei.

CITEȘTE ȘI. Clienții Revolut trebuie să știe urgent asta! Schimbări majore din luna octombrie

De asemenea, șoferii acestor vehicule sunt obligați să aibă și o vestă reflectorizantă.

Iar atunci când coboară din dubă sau camion, pentru a încărca/descărca sau face o reparație, trebuie să poarte această vestă.

În cazul în care vă oprește poliția și constată că nu aveți trusă sanitară, stingător sau 2 triunghiuri reflectorizante, riscați să primiți 4 sau 5 puncte de amendă.

CITEȘTE ȘI. Dacă dețineți aceste bancnote, Banca Națională a României vă răsplătește pe loc

Aceeași sancțiune se aplică și dacă aceste dotări auto obligatorii sunt expirate sau nu sunt omologate. Ceea ce înseamnă o amendă cuprinsă între 660 de lei și 825 de lei.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini....

Alte știri din aceeași categorie