13.5 C
Campulung Muscel
vineri, 20 septembrie, 2024

Casa din Câmpulung Muscel care atrage turiștii ca un magnet și îi pune apoi pe gânduri

Alte Știri

Casa din Câmpulung Muscel care atrage turiștii ca un magnet și îi pune apoi pe gânduri. Orașul lui Lasconi, după care vin bucureștenii și nu numai. Unii dintre ei au dat Capitala pe orașul de la poalele Mateiașului în pandemie. S-au îndrăgostit iremediabil de orașul de munte și au început aici să dezvolte tot felul de activități culturale, trebuie să recunoaștem că e la alt nivel.

CITEȘTE ȘI. Orașul lui Lasconi. Rod cu spor în fața celebrei patiserii Iepurașul. WOW

O căsuță din Câmpulung, din zona centrală, situată în proximitatea Casei Armatei, este vedetă acum pe Facebook. Chiar dacă stă să se prăbușească, vintage-ul atrage toate privirile șoferilor, trecătorilor
Internauții apreciază arhitectura imobilului, spun că este o casă frumoasă, care, din păcate nu este reabilitată.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. La primăria lui Lasconi se fac dușuri, GRATIS… Pe bune. LOL

Casa, spun internauții, aparține fraților Vasilescu. Doi celebri profesori de matematică. Oameni care au dus de-a lungul timpului generații de elevi care au avut și performanță.
Unul dintre domnii profesori, Mihai Vasilescu, predă matematica elevilor din Cer. Fratele său, tot profesor de matematică, își duce bătrânețea singur, dar demn.

CITEȘTE ȘI. Dezastru la Loto din centrul Câmpulungului. Norocul chior ne-a părăsit!

”Îi știu pe cei doi domni profesori. Au scos genii. Erau niște profesori de excepție. Tot respectul pentru domniile lor. Eu de fiecare dată când îl văd pe domnul profesor care este în viață, îl rog pe Dumnezeu să îl protejeze. Așa oameni buni”, spune un muscelean, Cristian.

CITEȘTE ȘI. Orașul lui Lasconi. Imagini dezolante de prin cartiere

”Am fost elevul domnului Vasilescu la Liceul Chimic. Am învățat matematică de rușinea dânsului. Avea o pedagogie de ne-a făcut pe toți să învățăm. Algebră, geometrie, am învățat tot. De rușinea domnului profesor. Nu de frică, nu de altceva. Dumnezeu să îi odihnească sufletul în pace!”, spune Ioana, fostă elevă a profesorului Mihai Vasilescu.

CITEȘTE ȘI. Locuitorii din Câmpulung Muscel scoși din case numai cu pălării pe cap

”Îi vedeam des. Domnul Mihai avea un cățel. Îl vedem când îl plimba, era foarte atașat câinele de stăpân și vice-versa. Când s-a îmbolnăvit, nu a mai ieșit cu câinele. Îl vedeam cum se plimba prin zonă. Apoi, se atașase de copilașii de la Școala 1 și ei îi dădeau mâncare. Acum nu l-am mai văzut. Probabil era bătrân. Nu știu ce s-a mai întâmplat cu el. Și da, casa e frumoasă, arhitectură veche. Specifică Muscelului. Păcat de ea”, spune Cristian din Câmpulung.

Așadar, internauții laudă arhitectura, dar sunt oarecum supărați că nu s-a mai acționat asupra clădirii.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Fraţii Dedeman au pus ochii pe fabrica imensă din Câmpulung Muscel care e la un pas de faliment

Fraţii Dedeman au pus ochii pe fabrica imensă din Câmpulung Muscel care e la un pas de faliment. Fraţii...

Alte știri din aceeași categorie