21.3 C
Campulung Muscel
luni, 23 septembrie, 2024

Argeșul pe primul loc. Singurul spital din România cu bazin de hidrokinetoterapie în interior cu o suprafață imensă

Alte Știri
Argeșul pe primul loc. Singurul spital din România cu bazin de hidrokinetoterapie în interior cu o suprafață imensă. Pe 1 aprilie 2024 a avut loc inaugurarea Ambulatoriului și a Compartimentului de Primiri Urgențe de la Spitalul de Pediatrie din Pitești. Modernizate și dotate cu fonduri europene prin două proiecte derulate de Consiliul Județean Argeș.

Argeșul pe primul loc. Singurul spital din România cu bazin de hidrokinetoterapie în interior cu o suprafață imensă

CITEȘTE ȘI: Cum și când se distribuie cardurile de energie cu banii de la Guvern

Spitalul de Pediatrie Pitești este acum unul dintre puținele spitale din țară cu bazin de hidrokinetoterapie interior, în suprafață de 207 mp.
Tot compartimentul de recuperare al spitalului a fost modernizat și dotat cu aparatură medicală.
A fost amenajat și un cabinet Nirvana pentru pacienții cu tulburări senzoriale. A fost instalat și un sistem de apelare pentru personalul medical la Compartimentul Primiri Urgențe.
Printre dotările existente se numără și simulatoare complexe de tip pediatric, portabile, pentru copii și nou-născuți, lampă scialitică, spirometru etc.
Proiect Ambulatoriu: Lucrările  au fost realizate de asocierea dintre societatea RO CONSTRUCT CENTER SRL, lider de asociere. Societatea VECTRUM SOLUTION SRL (Asociat 1). Societatea MODVEST CONSTRUCT 2000 SRL (Asociat 2). Valoarea totală a proiectului a fost 16.880.962,72 lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 07.12.2022.
Proiect Compartimentul de Primiri Urgențe: Lucrările de execuție au fost realizate de S.C. DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 S.R.L.

CITEȘTE ȘI: ULTIMĂ ORĂ! Traficul rutier blocat pe DN 73, pe raza localității Dâmbovicioara!

Valoarea totală a proiectului a fost de 4.117.457,30 lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 02.05.2022.
Spitalul de Pediatrie din Pitești are statut de spital regional pentru mai multe județe din sudul țării.
Numai la Unitatea de Primiri Urgențe se prezintă anual peste 25.000 de copii. Lucrările de extindere și modernizare realizate cu bani europeni au însumat peste 20.000.000 de lei, o contribuție însemnată sub formă de cofinanțare având și Consiliul Județean.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ! Traficul rutier blocat pe DN 73, pe raza localității Dâmbovicioara!

ULTIMĂ ORĂ! Traficul rutier blocat pe DN 73, pe raza localității Dâmbovicioara! Sesizare de cap tractor cu remorcă răsturnat...

Alte știri din aceeași categorie