18.5 C
Campulung Muscel
vineri, 4 octombrie, 2024

VIDEO. Cum arată noile microbuze cu care merg elevii din Argeș, la școală. Costă cât o vilă de lux!

Alte Știri

VIDEO. Cum arată noile microbuze cu care merg elevii din Argeș, la școală. Costă cât o vilă de lux!. Sunt electrice, de la un producător de automobile din Craiova. Prețul unui astfel de microbuz școlar depășește 250.000 de euro. Au o autonomie de 300 km.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Schitul fabulos din Argeș a îmbrăcat haine de sărbătoare

Primarilor le trebuie stațiile electrice în comună. Mulți dintre ei au microbuze școlare și cheltuie lunar de la 1500 de lei pe combustibil până la 2000 lei. Edilii își doresc ca cu noile microbuze să facă economii la combustibil, altfel le vor ține trase pe dreapta. Mulți primari din Argeș au mai accesat fonduri europene pentru stații fotovoltaice.

CITEȘTE ȘI. Veste imensă. Când are loc inaugurarea parțială pe secțiunea de autostradă Pitești-Curtea de Argeș

În această săptămână, primele cinci microbuze electrice școlare, dintr-un total de 28, vor fi livrate și puse în circulație. Primul microbuz școlar se află deja în parcarea Consiliului Județean Argeș pentru instruirea primarilor, iar următoarele patru vor fi livrate miercuri, 25 septembrie.
Aceste microbuze vor ajunge în localitățile Berevoiești, Călinești, Leordeni, Valea Mare Pravăț și Mihăești, iar restul microbuzelor vor fi distribuite în tranșe de câte 10, în lunile octombrie și noiembrie, către alte 23 de localități din județ.
✅Restul vor fi livrate în tranșe de câte 10, în lunile octombrie și noiembrie.
➡️Acestea vor ajunge la:
1. Micești,
2. Schitu Golești,
3. Stoenești,
4. Cetățeni,
5. Cocu,
6. Hârtiești,
7. Țițești,
8. Ungheni,
9. Mălureni,
10. Aninoasa,
11. Albeștii de Argeș,
12. Bughea de Jos,
13. Corbeni,
14. Drăganu,
15. Dragoslavele,
16. Lerești,
17. Merișani
18. Mușătești,
19. Tigveni
20. Bughea de Sus.
Microbuzele sunt achiziționate de către Consiliul Județean Argeș, în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), o inițiativă esențială pentru modernizarea transportului școlar și protejarea mediului.
“Pe lângă acestea, Consiliul Județean Argeș se află în procedură de achiziție pentru alte 17 microbuze școlare, finanțate de Administrația Fondului pentru Mediu.
Pentru Consiliul Județean, investițiile în educație înseamnă investiții pentru viitor. Educația este o prioritate pentru CJ Argeș. Investim cu grijă pentru a asigura confortul și siguranța copiilor noștri, iar Argeșul face un pas important spre un viitor mai verde și mai sigur pentru elevii săi!”, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș.

CITEȘTE ȘI.  Povestea ascunsă din spatele celebrului Iepurașul despre care s-a auzit aproape în toată România

💢În plus, Consiliul Județean Argeș se află în procedură de achiziție, evaluare propunere tehnică, cu cel de-al doilea proiect, finanțat de Administraţia Fondului pentru Mediu, prin care vor fi achiziționate alte 17 microbuze școlare.
✅Microbuzele vor fi livrate către:
# Centrele Școlare de Educație Incluzivă din Curtea de Argeş și Ștefănești
# și comunele
• Vulturești,
• Căldăraru,
• Poiana Lacului,
• Bogați,
• Sălătrucu,
• Buzoești,
• Băbana,
• Bascov,
• Davidești,
• Popești,
• Mărăcineni,
• Vedea,
• Nucșoara,
• Dârmănești,
• Stâlpeni.
🔹Valoarea proiectului este de 25.000.000 lei.
🟥În total, peste 6000 de elevi din județul nostru vor beneficia de cele 45 de microbuze achiziționate de Consiliul Județean Argeș.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii. Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcția de...

Alte știri din aceeași categorie