20.2 C
Campulung Muscel
vineri, 4 octombrie, 2024

Festin culinar. Locul Epic din Argeș care strânge 85 de producători din România

Alte Știri

Festin culinar. Locul Epic din Argeș care strânge 85 de producători din România. Într-unul dintre cele mai frumoase locuri de poveste se organizează cel mai mare târg de meșteșuguri și produse tradiționale. Este denumit ROD cu SPOR.

În perioada 27 – 29 septembrie 2024, Consiliul Județean Argeș organizează, la Muzeul Golești, cea de-a III-a ediție a celui mai frumos târg.

CITEȘTE ȘI. Cât costă o noapte de cazare la Cafeneaua Coloniale, cea care oprește timpul în loc

Peste 85 de producători și meșteri artizani din Argeș și din țară, din județe precum Vâlcea, Dolj, Teleorman, Ialomița, Călărași, Dâmbovița și Sibiu, vor fi prezenți cu cele mai bune produse, preparate tradiționale și obiecte de artă populară autentică.
În deschiderea Târgului “ROD CU SPOR”, membrii Comitetului de Masiv al Grupei de Munți Făgăraș se vor întruni vineri, 27 septembrie 2024, la ora 10.00, la sediul Consiliului Județean Argeș, în cadrul unui seminar cu tema “Zona Montană. Prezent și viitor”, unde vor dezbate problemele cu care se confruntă localitățile din zona montană. Iar la ora 13.00 va avea loc DESCHIDEREA OFICIALĂ a Târgului “ROD CU SPOR”, la Muzeul Golești.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Direcţia Agricolă, AFIR, APIA, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș și împreună cu Centrul Județean de Cultură și Arte, Teatrul „Alexandru Davila” și Muzeul Golești.
🎤 Programul artistic va completa armonios această manifestare. Astfel:
🔴 #VINERI, 27 septembrie, de la ora 17.00, Paul Surugiu-Fuego și Orchestra Doina Argesului împreună cu artiștii GEORGE MĂRGINEANU, VASIA OPREA, CĂTĂLIN IANCU, ANA MARIA, CÂRSTINA și ELISABETA TURCU vor susține spectacolul extraordinar de folclor “DRAG DE ARGEȘ, DRAG DE ROMÂNIA NOASTRĂ”.
🔴 #SÂMBĂTĂ, 28 septembrie, de la ora 16.00, vor evolua artiștii de la Teatrul Alexandru Davila Pitesti – CRISTINA NEACȘU, CRISTIAN LINCAN și MARIUS BĂLAN, seara fiind încheiată cu un super spectacol al cunoscutului folkist Mircea Baniciu.
🔴 #DUMINICĂ, 29 septembrie, va avea loc un spectacol susținut de artiștii de la Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș – Orchestra “Doina Argeșului”, Elisabeta Turcu, George Mărgineanu, Mihaela Chirițescu, Grațian Bădescu, Anușca. Mitică Tavă, Diana Lică Țițirigă, Vasia Oprea, Daniela Bărbuceanu, Dragoș Dinescu, Mădălina Lupu. Creola Stanciu, Grupul vocal “Flori Argeșene” și ansamblurile de dansuri “Doina Argeșului” și “Doina Bascovului”.
🆓 Intrarea este liberă!
🍁 Vă așteptăm cu drag să celebrăm împreună toamna și roadele ei, să descoperim creațiile celor mai iscusiți meșteri populari, să savurăm din delicioasele preparate tradiționale și să ne bucurăm de muzică și spectacole de excepție!, spun organizatorii.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii. Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcția de...

Alte știri din aceeași categorie