-0.9 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Tăticul lui F.C Muscelul Câmpulung, lovitură de grație la stadionul municipal

Alte Știri

Tăticul lui F.C Muscelul Câmpulung, lovitură de grație la stadionul municipal. Cițiți până la final că este o combinație cu istorie grea aici. Ce a fost în perioada interbelică, după Revoluție și în ce s-a transformat totul acum. La Câmpulung a devenit tradiție ca atunci când se ocupă un Becali să răsară și câte o casă în jur a finanțatorului. Nu mai e o noutate….

Ce s-a întâmplat cu casa colonelului Arsenescu?

Un cuvânt al colonelului Gheorghe Arsenescu, care în faţa torturii a exclamat: ”Eu voi cădea, sunt alţii hotărâţi în locul meu, să ducă socotelile la sfârşitul lor. Eu nu fac politică, nu am făcut niciodată şi nu voi face. Eu sunt naţionalist român care doresc să trăiesc liber şi în dreptate în căminul meu. Eu sunt militar de carieră şi aşa voi muri. Politica s-o facă cei care se pot împăca cu ea.”

CITEȘTE ȘI. Câmpulungenii au meci la stadionul municipal, sâmbătă

Încep așa scrierea mea pentru că, aici mă voi referi la casa colonelului Arsenescu, casă care se află la Câmpulung Muscel. Este un imobil care de-a lungul anilor a găzduit echipa de fotbal din municipiu, vestiarele, conducerea clubului de fotbal. Acest imobil a aparținut colonelului.

De la arme și berete la mingi de fotbal

După moartea acestuia sau execuția acestuia, casa a fost confiscată în regimul comunist. După anii 1990, aici în imobil a funcționat baza administrativă a echipei de fotbal a Câmpulungului. Aici s-au amenajat vestiarele sportivilor de la acea vreme, birourile de contabilitate, birourile conducerii clubului și ale antrenorilor. După anii 2000, imobilul a fost revendicat de moștenitorii colonelului Gheorghe Arsenescu.

CITEȘTE ȘI. Anunț de ultimă oră. Călătorii dați jos din trenuri în Argeș

Cine este colonelul Arsenescu?

Pentru cei mai tineri trebuie să venim cu o serie de precizări. Colonelul Gheorghe Arsenescu, fost militar de carieră, veteran de război, decorat cu numeroase distincţii române şi germane pentru faptele de eroism desfăşurate pe frontul de răsărit. Întors în ţară, ofiţerul Armatei române, Gheorghe Arsenescu a luat îndrăzneaţa decizie de a transforma organizaţia înfiinţată la schitul Monahal de la Cetăţeni, încă din 1948, într-o grupare paramilitară de partizani anticomunişti.

CITEȘTE ȘI. Festin culinar. Locul Epic din Argeș care strânge 85 de producători din România

Lui i s-au alăturat numeroşi localnici.
Partizanii acelor vremuri de la cumpăna din prima şi a doua jumătate a secolului trecut, au avut numeroase ciocniri cu organele de represiune din acea perioadă.
Aproape 150 de oameni, bărbaţi şi femei, au fost condamnaţi sau internaţi administrativ, fără ai pune la socoteală pe cei ridicaţi şi torturaţi periodic.
Judecarea şi sentinţele prezentate de completele de judecată formate peste noapte, s-au încadrat între şase luni de internare administrativă şi pedeapsa supremă-capitală.

CITEȘTE ȘI. Cât costă o noapte de cazare la Cafeneaua Coloniale, cea care oprește timpul în loc

Aici, în localităţile de la poalele munţilor a luat fiinţă şi a activat în perioada februarie 1948-martie 1949 primul grup de partizani condus de acest colonel Gherghe Arsenescu, un adevărat erou al Armatei Române.
Ulterior, acest ofiţer, fondează şi conduce şi o altă grupare care acţionează în zona Nucşoara, predându-l intact, după doar câteva luni fraţilor localnici Toma şi Petre Arnăuţoiu.

CITEȘTE ȘI. Clădirea din Câmpulung care este luată cu asalt de toți bucureștenii

Așadar, revenind la colonelul Arsenescu, acesta a avut o casă în Câmpulung. Acest imobil al colonelului Arsenescu revendicat după anii 2000 de moștenitorii colonelului, și câștigat în cele din urmă, a fost clădirea care găzduia echipa de fotbal de la acea vreme. După revendicare, a fost evacuată și s-a scos la vânzare.

CITEȘTE ȘI. Povestea ascunsă din spatele celebrului Iepurașul despre care s-a auzit aproape în toată România

Clădirea a fost cumpărată de actualul patron al echipei de fotbal a municipiului Câmpulung

După ani de așteptare, clădirea a fost cumpărată de actualul patron al echipei de fotbal a municipiului Câmpulung, medicul Ciolan. Cum casa era deteriorată de trecerea anilor, medicul a trebuit să o reabiliteze. Și acum, se află pe ultima sută de metri cu investițiile. Iar clădirea va avea aceeași destinație ca și cea de după 1990. Pentru echipa de fotbal.

CITEȘTE ȘI. Locul de pe DN 73 Câmpulung-Pitești unde șoferii opresc brusc din cauza mirosului care le intră instant în mașini

Cabinete stomatologice pentru oamenii din zonă

Clădirea va avea și cabinete stomatologice, iar în partea de jos vor fi vestiare, camere pentru antrenori, pentru conducerea echipei, pentru zona administrativă. Vor fi și camere pentru cazare, tot pentru sportivi.
Interesant este că acest imobil a fost și va fi destinat sportului muscelean. Chiar dacă ea vine de la luptătorul anticomunist Arsenescu, ea își păstrează destinația, indiferent de timpuri.

CITEȘTE ȘI. Cum poți să primești 500 de lei de la Banca Transilvania. E pentru clienții care au card

Medicul Ciolan, cel care a investit în clădire, va reda municipiului, clădirea care le asigura și le va asigura sportivilor confortul. Acum nu trebuie decât să le urăm fotbaliștilor și patronului lor să câștige cât mai multe meciuri, să ducă mai departe faima orașului. Doar au ajuns în Liga a doua! Succes dragilor!

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie