20.2 C
Campulung Muscel
vineri, 4 octombrie, 2024

URGIE. Ciclonul Ashley va lovi și în Argeș. Inundații devastatoare, viituri pe râuri

Alte Știri

URGIE. Ciclonul Ashley va lovi și în Argeș. Inundații devastatoare, viituri pe râuri. Se va întâmpla finalul acestei săptămâni, iar vremea se va răci brusc, de la 33-34 de grade la 15 grade Celsius. De asemenea, în unele zone vor fi ploi puternice, de până la 100 litri pe metru pătrat.

Pe sectorul românesc va fi un aport suplimentar de apă ca urmare a viiturilor de pe râurile Jiu, Olt şi Argeş-Vedea, care nu ar trebui să alarmeze la acest moment, a transmis ministrul Mediului, Mircea Fechet.

CITEȘTE ȘI. Cât este o noapte de cazare la cel mai șmecher hotel din Câmpulung Muscel. E primul construit de la zero de la Revoluție, încoace!

Fechet a mai spus că autorităţile sunt pregătite pentru a face faţă acestei situaţii, generată de ciclonul Ashley, menţionând că, la acest moment, nu există nicio măsură de evacuare a populaţiei din vreo localitate din România.

CITEȘTE ȘI. Piața din Câmpulung Muscel a intrat pe lista DAUNĂ TOTALĂ

Mesajul prefectului Argeșului de ultimă oră! Luați aminte

Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș: “Aseară a avut loc o ședință de lucru referitoare la măsurile de protecție a populației în contextul avertizărilor meteo care ar putea fi emise. Județul Argeș este printre cele în care pot apărea fenomene meteo periculoase, în zilele următoare.

Este foarte important ca toate primăriile să ia măsuri de prevenire!

CITEȘTE ȘI. Cine a venit special în orașul lui Lasconi pentru a face un centru medical care se învârte după soare. Mai ridică un așezământ monahal pe proprie cheltuială

Le cer tuturor primarilor din Argeș să dea o atenție sporită situației și să aibă în vedere, cu precădere, zonele de risc din localitățile pe care le administrează. Este obligatoriu să aplice de îndată măsurile stabilite de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

CITEȘTE ȘI. Hagi are rival puternic la Academie în Argeș. Ce face Șucu în locurile de poveste ale copilăriei sale

De asemenea, trebuie să existe o evidență clară a persoanelor singure, persoanelor în vârstă, a celor care nu se pot deplasa, pentru a le putea ajuta în orice moment.
Este vizat întreg județul Argeș! Sper că nimeni nu se va culca pe-o ureche cu gândul că “la noi nu se poate întâmpla”.

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii. Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcția de...

Alte știri din aceeași categorie