20.2 C
Campulung Muscel
vineri, 4 octombrie, 2024

S-a declanșat jihadul pentru românii care au case sau terenuri în proprietate personală. Ce s-a pus la cale pe repede înainte

Alte Știri

S-a declanșat jihadul pentru românii care au case sau terenuri în proprietate personală. Ce s-a pus la cale pe repede înainte. Românii știu deja că după e-Factura, dar și după multe alte măsuri, autoritățile au adus în discuție și e-Proprietatea. Se vorbește despre ea de câteva luni deja, însă când va fi implementată?

CITEȘTE ȘI. E ordin. Dispar toate centralele de apartament. Anunț important pentru oamenii care locuiesc la bloc!

Ministrul Marcel Boloș a vorbit despre efectele pe care măsura le va avea, dar și cum va influența impozitarea proprietăților la valoarea lor de piață.

Ce trebuie să știe românii care au case sau terenuri în proprietate personală? Că e-Proprietatea nu poate fi evitată, având în vedere că reprezintă un angajament în PNRR.

CITEȘTE ȘI. Trucul viral de a pune un dop de vin în frigider. Cum funcționează tehnica și la ce ajută foarte mult

„e-Proprietatea e angajament în PNRR. Valoarea proprietăților se va stabili în funcție de valorile de piață. Nu se vor folosi standardele notarilor”, a spus el.

Când se implementează această măsură?

Deși mulți credeau că se va amâna, iată că data oficială de aplicare este chiar 1 ianuarie 2026, deci cam într-un an de zile. Ministrul a mai ținut să sublinieze faptul că în această bază de date care se formează la nivelul României se adună informații despre valorile de piață.

CITEȘTE ȘI. Pensionarii care sunt pe plus. Suta care le schimbă pensia și zâmbetul

Astfel, cine are teren sau proprietate personală trebuie să știe că valoarea bunurilor, implicit impozitul, ar putea fi afectate odată cu implementarea e-Proprietatea.

CITEȘTE ȘI. Tichete casnice 2024. Super informațiile pentru beneficiari și prestatorii casnici

„De unde avem valorile? Ministerul va colecta baza de date de la cadastru, notari, de la autoritățile locale. Pe baza acestor informații, la nivelul fiecărei localități, prin sistemul informatic vor fi furnizate valorile de piață ale proprietăților. Este o transformare de profunzime pentru impozitarea proprietăților”, a spus el.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii. Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcția de...

Alte știri din aceeași categorie