20.2 C
Campulung Muscel
vineri, 4 octombrie, 2024

E unic. Unde se mănâncă cele mai bune mațe – chișcăre, de te lingi pe degete în Câmpulung Muscel

Alte Știri

E unic. Unde se mănâncă cele mai bune mațe – chișcăre, de te lingi pe degete în Câmpulung Muscel. Restaurantul celebru din oraș care servește la meniu preparatul neobișnuit.

Curtea Veche, unde a funcționat Pardon-ul administrat de un tânăr titrat la București, a introdus de la bun început în meniu un preparat care se găsește doar în câteva oboruri săptămânale din zona Munteniei. Un fel de mâncare pentru care oamenii stau la coadă, mațe fripte.

CITEȘTE ȘI. Românii dau buzna prin toate supermarketurile PROFI din țară. Fenomenul a luat amploare pentru acest lucru

În trecut, erau considerate mâncarea săracului, de unde și vorba românească, mațe fripte, sinonim pentru un om nevoiaș. De la mâncarea săracului, însă preparatul a ajuns o delicatesă foarte populară. Cu toate acestea nu se găsește în meniurile restaurantelor.

“Maţele sunt delicatesă. Unii zic că e ceva scârbos, dar când mănâncă târtiţă sau alte organe de la animale cum e. Recunosc, până la târgul auto, nu am gustat sau măcar mirosit maţele fripte. Acolo, nu am putut să mă abţin, aşa că am gustat, mâncat, iar acum sunt fan maţe fripte. Mănânc şi în loc de tort de ciocolată, maţe cu usturoi.

CITEȘTE ȘI. ATENȚIE. Bonuri umflate rău la Lidl, Kaufland, Auchan sau Mega Image

Nu ai cum să nu simţi plăcerea gustului, dar din păcate, alţii nici nu vor să audă. Vă sfătuiesc să încercaţi, măcar odată-n viaţă, nu ştiţi ce pierdeţi”, spune un tânăr din Câmpulung.

CITEȘTE ȘI. Hai la Câmpulung Muscel. Unde găsiți celebra ciocolată din Dubai. E delir total

“N-oi fi eu foarte umblat pe coclauri argeşene, dar ştiu că la Piteşti domiciliază un domn pe nume Ilie, despre care legendele spun că frige maţe, celebrul soul food local, pe un grătar insalubru, undeva lângă un târg.

CITEȘTE ȘI. Aeroportul de lângă Câmpulung Muscel. Rută nouă în orașul de pe două continente

Răsfoiesc repejor pe goagle şi constat că nu-i nevoie să ne îmbulzim prin târguri după măruntaie. Acelaşi nea Ilie (cred) a clădit între timp, din banii de maţe fripte, într-un alt capăt dezolant al Piteştiului, un restaurant în toată regula.

Hai acolo să luăm micul dejun, că oricum am ratat epoca nea Ilie street food exotic de bâlci, glumesc. Mă bucur că acum se găsesc și la Câmpulung Muscel. Eu nu sunt de aici, dar vin des în vizită în zonă și îmi place foarte mult la Curtea Veche. Toată mâncarea lor este de top”, mai spune un turist.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii. Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcția de...

Alte știri din aceeași categorie