20.2 C
Campulung Muscel
vineri, 4 octombrie, 2024

ADIO, puncte de colectare în România. Se dau mai mulți bani, dar nu se mai stă la cozi. Se schimbă procedura

Alte Știri

ADIO, puncte de colectare în România. Se dau mai mulți bani, dar nu se mai stă la cozi. Se schimbă procedura. Este vorba despre o nouă aplicație numită Reverse PET, care permite românilor să solicite ridicarea de acasă a ambalajelor. Astfel, cetățenii nu vor mai sta la rând la punctele de colectare.

CITEȘTE ȘI. Cine primește pensie socială? Care e vârsta minimă? Ce documente sunt necesare

O companie din Iași, Cyber Micro Services, a dezvoltat o aplicație revoluționară care va simplifica procesul de reciclare a ambalajelor din Sistemul de Garanție-Returnare. Aplicația Reverse PET va permite cetățenilor să solicite ridicarea de acasă a ambalajelor, eliminând necesitatea de a se deplasa la centrele de reciclare și de a sta la cozi interminabile.

CITEȘTE ȘI. Elevii primesc BANI pe carduri de la Stat. Ce documente trebuie să depună URGENT

Românii trebuie să își creeze un cont, să introducă numărul de sticle și adresa de ridicare, iar colectorii vor putea prelua ambalajele direct de la domiciliul acestora. Este important de știut că pentru fiecare ambalaj reciclat, consumatorii primesc 20 de bani. Colectorii la domiciliu primesc 0,25 lei pentru fiecare ambalaj ridicat, iar restul de 0,05 lei este direcționat către menținerea și dezvoltarea aplicației.

CITEȘTE ȘI. Schimbare majoră în trafic. Ce cod unic primesc șoferii de la POLIȚIE

Aplicația Reverse PET este adaptată atât pentru consumatori, cât și pentru colectori, și are ca scop încurajarea reciclării.

Se dau mai mulți bani la PET-uri

Din 2025, garanția pentru sticlele reciclate s-ar putea majora la 1 leu. Dacă se observă o scădere a procentului de reciclare, autoritățile din România vor lua măsuri pentru a stimula cetățenii să recicleze mai mult, oferind o recompensă mai mare.

CITEȘTE ȘI. S-a declanșat jihadul pentru românii care au case sau terenuri în proprietate personală. Ce s-a pus la cale pe repede înainte

Tot de anul viitor, o altă măsură luată în calcul va fi extinderea rețelei de puncte de reciclare, pentru a reducere cozile și a facilita un proces mai rapid de returnare a sticlelor și ambalajelor.

Legislația prevede că românii „pot restitui ambalajul SGR în cadrul oricărui punct de returnare organizat de către comercianți pe teritoriul României, indiferent de locul din care a fost achiziționat produsul ambalat și fără a putea fi condiționați de prezentarea bonului fiscal în vederea recuperării garanției.”

CITEȘTE ȘI. ATENȚIE. Bonuri umflate rău la Lidl, Kaufland, Auchan sau Mega Image

Sistemul Garanție Returnare (SGR) se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume de maxim 3 litri, inclusiv. PET-urile de 5 litri și cutiile de lapte ori sticlele de ulei nu pot fi reciclate acum, regulă valabilă și pentru borcane ori diferite băuturi precum sucurile din cutii de carton. Acest lucru s-ar putea schimba din anul 2025.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii. Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcția de...

Alte știri din aceeași categorie