20.2 C
Campulung Muscel
vineri, 4 octombrie, 2024

ARGEȘ. Avansări uluitoare după criterii “sexuale” în Armata din România

Alte Știri

ARGEȘ. Avansări uluitoare după criterii “sexuale” în Armata din România. I-a cerut să vină la muncă „ZEN”.

Un locotenent colonel trecut în rezervă după izbucnirea scandalului este acuzat de DNA că a avantajat o subalternă să ocupe un post mai bun, după ce a modificat condițiile de concurs și a intervenit la comisie. După avansare, i-a cerut femeii să vină „ZEN” la unitatea militară – „îmbrăcată civil” și „cu părul despletit”- și să-i permită să o atingă în zonele intime, arată o anchetă a DNA – Secția militară. Pentru că nu a mai rezistat avansurilor, după patru luni femeia l-a denunțat.

CITEȘTE ȘI. DACIA rămâne fără angajați. Numărul uluitor care a plecat AZI, definitiv acasă

Cazul s-a petrecut la unitatea militară UM 02286 Bascov din județul Argeș. Este o bază militară unde sunt depozitate rezervele de combustibil pentru Armată.

Lt. col. Ionel Iordache, comandantul unității militare UM 02286 Bascov, a fost trimis în judecată de DNA – Secția militară la jumătatea lunii iulie, pentru infracțiunea de trafic de influență. Dosarul a fost înaintat Tribunalului Militar București, iar în 1 octombrie este programat un ultim termen în etapa camerei preliminare, unde se judecă excepțiile ridicate de inculpat.

CITEȘTE ȘI. ADIO, puncte de colectare în România. Se dau mai mulți bani, dar nu se mai stă la cozi. Se schimbă procedura

Cum au fost modificate condițiile de concurs

Potrivit datelor din dosarul aflat pe rolul Tribunalului Militar București, la sfârșitul anului 2022 a fost vacantat un post de „subofițer de stat major” la microstructura „Planificare și evidență” a Sectorului Depozitare întreținere și Verificări Metrologice al Depozitului 100 Carburanți Lubrifianți. Postul urma să fie ocupat prin transfer de la o altă structură a unității militare, condiția obligatorie de studii fiind „nivelul postliceal”.

CITEȘTE ȘI. Schimbare majoră în trafic. Ce cod unic primesc șoferii de la POLIȚIE

Comandantul Ionel Iordache este acuzat că a modificat criteriile de selecție, „retrogradând” nivelul de studii de la postliceal la cel liceal pentru a favoriza o subalternă care își dorea postul, dar nu îndeplinea condițiile. A modificat în statutul de organizare atât nivelul studiilor cerute, cât și coeficientul de salarizare.

CITEȘTE ȘI. Elevii primesc BANI pe carduri de la Stat. Ce documente trebuie să depună URGENT

Cea care viza funcția de subofițer de stat major activa ca sergent de artilerie și rachete la aceeași unitate militară. Conform procurorilor DNA, comandantul Ionel Iordache i-a promis subalternei că va interveni pe lângă superiorii săi din comisia de selecție pentru a o obține transferul, postul fiind râvnit de șapte militari.

CITEȘTE ȘI. S-a declanșat jihadul pentru românii care au case sau terenuri în proprietate personală. Ce s-a pus la cale pe repede înainte

ARGEȘ. Avansări uluitoare după criterii “sexuale” în Armata din România

„Printr-un efort succesiv și cumulat” și „în baza influenței reale” pe care comandantul o avea asupra membrilor comisiei de transfer, subalterna favorizată de lt. col. Iordache a obținut postul.

Datele din anchetă arată că femeia a fost ajutată în mod preferențial în parcurgerea tuturor etapelor din procedura de transfer, fiindu-i furnizate informații despre contracandidați și parcurgând o simulare a evaluării finale.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Cum arată celebrul baraj Râușor sub blestemul Ciclonul Ashley

Procurorii acuză că lt. Col. Iordache a influențat comisia care i-a evaluat pe cei șapte candidați, notele fiind menționate olograf de fiecare membru.

„A procedat (comisia – n.r.) astfel încât să se acorde respectivilor militari un punctaj (note de la 1 la 10) precis calculat pentru ca martora să obțină cea mai bună evaluare (notă) și, în final, să fie declarată câștigătoarea procedurii de transfer, ceea ce s-a și întâmplat, promisiunea fiind îndeplinită, cu consecința obținerii de către subordonata inculpatului a unei diferențe notabile de punctaj, față de ceilalți candidați”, arată procurorii în actul de sesizare a instanței.

CITEȘTE ȘI. Hagi are rival puternic la Academie în Argeș. Ce face Șucu în locurile de poveste ale copilăriei sale

Angajata favorizată de comandant a fost notată cu 8.06, în timp ce ceilalți militari au obținute note cuprinse între 6.61 și 6.89. Procurorii acuză că ceilalți contracandidați au fost dezavantajați „printr-o procedură deturnată de la scopul său”. Urmare a notei obținute, femeia a fost numită în funcția de subofițer de stat major. Continuarea o găsiți AICI.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii. Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcția de...

Alte știri din aceeași categorie