23.5 C
Campulung Muscel
vineri, 4 octombrie, 2024

Undă verde la lucrări. Cum va arăta noul stadion din Pitești care se învârte după soare

Alte Știri

Undă verde la lucrări. Cum va arăta noul stadion din Pitești care se învârte după soare. Premierul Marcel Ciolacu a participat astăzi, la Palatul Victoria, la ceremonia de semnare a contractelor de finanțare pentru realizarea stadioanelor „Gheorghe Hagi” și „Nicolae Dobrin”, precum și a unui patinoar artificial.

CITEȘTE ȘI. ARGEȘUL în beznă. Ce localități rămân ACUM fără curent electric după amenințarea ciclonului

Cele trei obiective de infrastructură sportivă au o valoare totală de peste un miliard de lei și sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții (CNI). Al doilea stadion, „Nicolae Dobrin”, va fi construit în municipiul Pitești și va avea capacitatea de 15.200 de locuri. Dar și suprafață desfășurată de peste 71.000 mp.

CITEȘTE ȘI. DACIA rămâne fără angajați. Numărul uluitor care a plecat AZI, definitiv acasă

Alături de noul stadion de fotbal, va fi realizat și Centrul de copii și juniori FC Argeș și vor fi construite spații de antrenament pentru sporturi conexe precum lupte, box, judo, karate, spații de birouri, de parcare, comerciale și de expunere, dar și zone de alimentație publică.

CITEȘTE ȘI. Schimbare majoră în trafic. Ce cod unic primesc șoferii de la POLIȚIE

Valoarea contractului este de circa 372 de milioane lei, cu o durată de proiectare și execuție de 43 de luni.

“30 septembrie este o zi norocoasă pentru noi: contractul de proiectare și execuție a lucrărilor de construire a Stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești a fost semnat de Compania Națională de Investiții și de firma Construcții Erbașu SA!

CITEȘTE ȘI. Dealerul auto NMR Auto Progresiv sărbătorește 5 ani de activitate, toți petrecuți alături de tbi bank

Intrăm în linie dreaptă, după 3 ani de muncă – proiecte, sute de documente, zeci de drumuri la București, etape legislative, lucrări de demolare, licitații, contestații, victorii juridice!

După ce, în 30 septembrie 2022, prin administratorul public Lucrețiu Tudor, am predat la Compania Națională de Investiții studiul de fezabilitate și Hotărârea de Consiliu Local privind construirea stadionului, tot în 30 septembrie, doi ani mai târziu, primim, practic, certificatul de naștere al Stadionului „Nicolae Dobrin”!

CITEȘTE ȘI. E unic. Unde se mănâncă cele mai bune mațe – chișcăre, de te lingi pe degete în Câmpulung Muscel

Încă o promisiune este respectată: mulțumiri premierului Marcel Ciolacu pentru toată susținerea oferită Piteștiului!

Acasă, în Trivale, vom avea stadionul care va purta numele celui mai mare fotbalist român!”, a declarat primarul Piteștiului, Cristian Gentea.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Alina Gorghiu, ministrul Justiției lansează un ghid important în Argeș

Alina Gorghiu, ministrul Justiției lansează un ghid important în Argeș. La el a lucrat multe femei din instituția importantă...

Alte știri din aceeași categorie