20.2 C
Campulung Muscel
vineri, 4 octombrie, 2024

Valoarea acestor TICHETE se majorează mult chiar de AZI

Alte Știri

Valoarea acestor TICHETE se majorează mult chiar de AZI. Veștile sunt favorabile pentru o anumită categorie de cetățeni, deoarece valoarea anumitor tichete ar urma să se majoreze, începând cu data de 1 octombrie 2024. Aceste vouchere se acordă lunar, iar cei care doresc să beneficieze de ele trebuie să întrunească anumite criterii.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Unde găsești cel mai neobișnuit muzeu din România, în orașul lui Lasconi

Începând cu 1 octombrie 2024, valoarea unui tichet de creșă ar urma să crească. Potrivit „Ordinului nr. 5.339/2.025/2024 privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul II al anului 2024”, text publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 975 din 27 septembrie 2024, valoarea unui voucher de creșă crește cu 20 de lei. În acest sens, un singur tichet va avea valoarea de 660 de lei.

CITEȘTE ȘI. S-a declanșat jihadul pentru românii care au case sau terenuri în proprietate personală. Ce s-a pus la cale pe repede înainte

Potrivit Art. 1 și Art. 2 din Ordinul nr. 5.339/2.025/2024, această valoare se aplică și pentru primele două luni ale semestrului I din 2025. Vă reamintim că în luna aprilie a acestui an, tichetul se majorase la 640 de lei. Din această toamnă, în urma noului Ordin, valoarea unui singur voucher va crește, din nou.

CITEȘTE ȘI. De AZI, șoferii nu mai pot ieși pe străzile din România cu aceste cauciucuri la mașinile pe care le conduc

Legea 165/2018 arată că tichetele de creșă pot fi acordate angajaților, lunar, însă aceștia nu trebuie să beneficieze de „concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap”. Vă aratăm, mai jos, cum pot fi utilizate și care sunt criteriile pe care românii trebuie să le respecte, potrivit legii.

CITEȘTE ȘI. Argeșul pe primul loc. Două spitale construite de la zero, de la Revoluție încoace. Ce oraș e norocos

Cum se acordă aceste tichete de creșă

Art. 18 (1) Tichetele de creşă sunt bilete de valoare care se acordă, lunar, angajaţilor care nu beneficiază de concediul şi de indemnizaţia acordate pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap.

(2) Tichetele de creşă pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la creşa unde este înscris copilul.

CITEȘTE ȘI. ADIO, puncte de colectare în România. Se dau mai mulți bani, dar nu se mai stă la cozi. Se schimbă procedura

(3) Tichetele de creşă se acordă, la cerere, unuia dintre părinţi sau tutorelui căruia i-a fost încredinţat copilul spre creştere şi educare, pe baza livretului de familie.

(4) Nu pot beneficia de tichete de creşă asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgenţă, în temeiul Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

CITEȘTE ȘI. Show incendiar la Câmpulung Muscel. Un legendar vocalist va susține un concert inedit cu toate hiturile care i-au adus celebritatea

Art. 20 (1) Fiecare tichet de creşă pe suport hârtie este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost înseriat de către unitatea emitentă şi cuprinde cel puţin următoarele menţiuni:

a) numele şi adresa emitentului;
b) valoarea nominală a tichetului de creşă;
c) perioada de valabilitate a utilizării tichetului de creşă;
d) spaţiu pentru înscrierea numelui, prenumelui şi codului numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de creşă;
e) interdicţia de a fi utilizat pentru achiziţionarea de alte bunuri/servicii decât cele prevăzute la art. 18 alin. (2);
f) spaţiu destinat înscrierii datei şi aplicării ştampilei unităţii la care tichetul de creşă a fost utilizat.

CITEȘTE ȘI. Lumeee, lumeee. Data oficială pentru Black Friday în România

(2) Fiecare tichet de creşă pe suport electronic este valabil numai dacă menţiunile prevăzute la alin. (1) lit. a), c) şi e), precum şi numele, prenumele şi codul numeric personal ale salariatului care este în drept să utilizeze tichetul de creşă sunt înscrise pe tichetul de creşă pe suport electronic sau sunt stocate într-un alt mod în acesta” – fragment din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, potrivit lege5.ro.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii. Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcția de...

Alte știri din aceeași categorie