20.2 C
Campulung Muscel
vineri, 4 octombrie, 2024

Alina Gorghiu, ministrul Justiției lansează un ghid important în Argeș

Alte Știri

Alina Gorghiu, ministrul Justiției lansează un ghid important în Argeș. La el a lucrat multe femei din instituția importantă a Statului român pe care o conduce.

Lansarea ghidului privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire are loc la Ramada la care au participat cele mai multe femei liberale din județul Argeș.

CITEȘTE ȘI. Cum vor funcționa brățările electronice pentru cei care au probleme cu legea pe raza județului Argeș

Acum ministrul Justiției alocă multe fonduri pentru a proteja femeile abuzate. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu a declarat la lansarea oficială a ghidului că multe femei i-au cerut ajutorul. Atunci când ești victimă tăcerea nu e o soluție.

CITEȘTE ȘI. S-au mutat. Unde sunt de găsit cei de la Biroul Înmatriculări Auto și a Permiselor în Câmpulung Muscel

Ghidul vă îndrumă victima către autoritățile competente. Cui mă adresez? Ce drepturi am eu că victimă? Este un mijloc la îndemâna victimei. Acesta este și online pe site-ul ministerului. Completează o serie de măsuri adoptate la ministerul Justiției, mai spune, Alina Gorghiu.

Anul acesta s-a înregistrat pe primul semestru 6000 de dosare în lucru privind faptele de violență. Din 1 octombrie a devenit operațională în Argeș monitorizarea agresorilor cu brățară electronică. Mai există un mecanic și anume acordarea de vouchere pentru  victimele infracțiunilor în valoare de 5 salarii minim brute în România.

CITEȘTE ȘI. Peste câte zile intră banii românilor pe cardurile de alimente. Verificați cardurile

Prezentă în sală, o femeie liberală a ridicat problema taxei de protecție, prin care elevii mai mari o aplică la școală. Cătălina Dumitrașcu, adjunctul ISJ Argeș i-a răspuns la problema ridicată de liberală că trebuie ca părintele să raporteze problema elevului la diriginte sau la directorul școlii pentru că este un caz de bullying. Se poate suna la 112 sau 0800500333.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii

Veste imensă. Locuitorii din Câmpulung Muscel primesc BANI pentru încălzirea locuințelor pe timpul iernii. Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcția de...

Alte știri din aceeași categorie