3 C
Campulung Muscel
vineri, 18 octombrie, 2024

VIDEO. Rar mai vezi așa ceva. Ce s-a întâmplat cu cea mai veche icoană din România de la mânăstirea Nămăiești

Alte Știri

VIDEO. Rar mai vezi așa ceva. Ce s-a întâmplat cu cea mai veche icoană din România de la mânăstirea Nămăiești. Aici și-a găsit loc într-o biserică săpată în stâncă. Este considerată un monument istoric din secolul al XIV-lea și nu se știe cu exactitate când a fost construită.

Legenda spune că icoana e una dintre cel 12 bucăți pictate de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca. Ar fi fost adusă aici de Sfântul Apostol Andrei. Tu ai ajuns aici, vreodată?.

CITEȘTE ȘI. O rugăciune de aproape 2.000 de ani, dedicată Maicii Domnului, aduce miracole și binecuvântări celor care o rostesc

CE NU ȘTIAȚI: Icoana Maicii Domnului de la Nămăiești veche de 2000 de ani. Este printre primele din lume, pictată de sfântul Luca! Legendele mânăstirii Nămăieşti unește povestea bisericuţei din grotă de un păstor care ar fi dormit cu oile pe stânca în care este dăltuită biserica.

@www.ziaruldinmuscel.ro

#ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel

♬ Traveling – Melodion

Se spune, din bătrâni, că acestuia i s-ar fi arătat în timpul nopții însăşi Maica Domnului. Care i-ar fi cerut să sape în piatra de sub el pentru a ajunge la locul unde era ascunsă o veche icoană.

CITEȘTE ȘI. România din locul Sfânt al Muscelului. Ce secrete ascunde Mânăstirea Nămăiești legate de Regina Maria, Paris și apostolii Domnului Isus!

Tot legendele spun că Maica Domnului i-ar fi cerut ciobănaşului să facă din acel loc, unul de înălțare a minții către Dumnezeu.

Mai există şi legenda cu trei ciobani, creată pe acelaşi numitor comun al mesajului divin ce a fost primit de la Maica Domnului. Mulți oameni vin să viziteze acest loc, în special pentru a se ruga la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Puțini au norocul să o găsească deschisă și să li se permită să o atingă așa.

CITEȘTE ȘI. IERUSALIM: Această icoană este perechea celei de la Nămăiești!

Măicuțele de aici fac asta în zile mari de sărbătoare sau atunci când un om are probleme mari de sănătate. În videoclipul atașat o puteți vedea deschisă. Pentru unii, rar mai văd așa ceva! E într-un mare fel. Simți că Cerul coboară la tine și te binecuvântează! Starea cu care pleci este UNICĂ.

Rar mai vezi așa ceva! Dar dacă ți se întâmplă măcar o dată acest lucru, viața ți se schimbă în mult, mult, bine!

CITEȘTE ȘI. Argeșul are un secret ascuns legat de unele biserici! Puțini cunosc acest lucru!

Cea aflată în biserica săpată în piatră ar fi fost adusă aici de Sfântul Apostol Andrei. Care, făcând popas lângă un templu închinat lui Zamolxis și negăsind pe nimeni în acea grotă, ar fi exclamat „Nemo est” (Nu este nimeni).

CITEȘTE ȘI. Muzeul făcut de maica stareță de la mânăstirea Nămăiești a devenit viral. VIDEO

De unde și numele de Nămăiești. Apostolul Andrei a coborât în grotă și a lăsat icoana în partea de nord. Aproximativ pe același loc în care se află acum în biserica mănăstirii. Icoana este una dintre cele mai vechi, nu doar de pe aceste meleaguri, ci din întreaga creștinătate. Este renumită pentru ajutorul dat femeilor care nu pot avea copii. Cât și pentru vindecări ale unor afecțiuni grave.

CITEȘTE ȘI. Târgul de chilipiruri din Lerești. Aici poți găsi ASCUNSE adevărate COMORI

Sunt multe legende și adevăruri legate de acest lăcaș de cult. Crezi sau nu, cauți poveștile sau doar ești curios să o vezi. Merită o vizită până acolo pentru a vedea cu ochi proprii cât de frumoasă este și ce energie emană.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Argeșul de poveste. Barajul spectaculos de la poalele munților care scrie povești de toamnă

Argeșul de poveste. Barajul spectaculos de la poalele munților care scrie povești de toamnă. La poalele Masivului Iezer-Păpușa, într-o...

Alte știri din aceeași categorie