10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 18 octombrie, 2024

Renault a deschis comenzile pentru super SUV-ul care va cuceri rapid piața auto

Alte Știri

Renault a deschis comenzile pentru super SUV-ul care va cuceri rapid piața auto.

Dezvăluit în mai 2024 (videoclipul de reveal), Rafale E-Tech 4×4 de 300 CP prezintă în premieră un sistem de propulsie avansat E-Tech plug-in hybrid care dezvoltă 300 CP. Puterea suplimentară este asigurată prin adăugarea unui motor electric pe puntea spate.

CITEȘTE ȘI. DEZVĂLUIRI de la Renault. Sunt legate de super mașina care va fi expusă în premieră la Salonul Auto de la Paris

Cu tehnologia 4Control Advanced, Rafale primește tracțiune integrală permanentă pentru aderență și ținută de drum îmbunătățite în toate contextele. Echiparea Atelier Alpine împinge și mai mult limitele plăcerii de a conduce. Asta datorită unui șasiu ajustat ce oferă o experiență de condus mai sportivă. Dar și unui sistem de suspensie inteligentă ce se autoreglează, adaptând continuu gradul de amortizare pentru a face față oricăror obstacole întâlnite pe drum.

CITEȘTE ȘI. De AZI, șoferii nu mai pot ieși pe străzile din România cu aceste cauciucuri la mașinile pe care le conduc

Grupul motopropulsor Rafale E-Tech 4×4 de 300 CP are la bază versiunea full hybrid E-Tech de 200 CP. Sub capotă, motorul ICE primește un nou turbocompresor, crescând puterea la 110 kW sau 150 CP și cuplul la 230 Nm. Cutia multimodală fără ambreiaj a fost optimizată pentru a ține cont de aceste modificări.

Renault a deschis comenzile pentru super SUV-ul care va cuceri rapid piața auto

Motorul pe combustie funcționează cu trei motoare electrice (două principale și unul secundar) pentru o putere totală de 300 CP. Al doilea motor electric principal este conectat permanent la puntea spate și dezvoltă 100 kW (136 CP) pentru un cuplu de 195 Nm. Bateria litiu-ion de 22 kWh/400 V oferă o autonomie de până la 105 km în modul electric. Dar și până la 1.000 km când este complet încărcată și rezervorul de combustibil de 55 de litri plin.

CITEȘTE ȘI. O fabrică mare din Argeș caută oameni să angajeze din Câmpulung Muscel și zonele arondate

Pe lângă sistemul de propulsie avansat, Rafale E-Tech 4×4 300 primește și o nouă echipare cu un nume ce vorbește de la sine: Atelier Alpine. Aceasta combină caracteristici specifice de design – caroserie Summit Blue Mat, spoiler negru lucios, jante “Chicane” de 21 de inchi cu anvelope Continental și covorașe într-o nuanță iconică de albastru – cu expertiza inginerilor de la Alpine Cars pentru a oferi “experiența alpină” la volanul lui Renault Rafale.

CITEȘTE ȘI. Se construiește un patinoar cu 50 de milioane EURO. Ajungi la el pe celebrul DN 73, Câmpulung – Brașov

Din punct de vedere practic, șasiul a fost reajustat (amortizoare, arcuri, tampoane antișoc, bară antiruliu), în timp ce funcția de control al agilității oferă acum trei moduri de condus (Confort / Dinamic / Sport) pentru a configura mai ușor mașina în funcție de nevoile șoferului. În plus, Rafale E-Tech 4×4 300 CP Atelier Alpine primește suspensie inteligentă autoreglabilă pentru un confort și mai mare la bord.

  • Versiunea E-Tech 4×4 de 300 CP are un grup motopropulsor plug-in hybrid de 300 CP, care oferă tot ce este mai bun din ambele lumi, ICE și electrică, punând accent pe condusul electric în utilizarea de zi cu zi.

CITEȘTE ȘI. O fabrică mare din Muscel face angajări. Locuri de muncă super bănoase

  • Bateria de 22 kWh oferă în modul 100% electric o autonomie de până la 105 km și una de până la 1.000 km cu un plin de rezervor, având un consum combinat de combustibil WLTP de la 0,5 litri/100 km și 12 g de CO2/km.
  • Rafale E-Tech 4×4 300 CP își afirmă poziționarea de top în segment prin două niveluri de echipare cu dotări multiple:
  • Esprit Alpine, echipare sportivă cu 4×4 permanent și 4Control Advanced ca standard.

CITEȘTE ȘI. De ce Seychelles este destinația perfectă pentru cupluri: oferte și recomandări

  • Atelier Alpine, echipare exclusivistă cu un șasiu mai sportiv și suspensie predictivă controlată prin cameră dezvoltată împreună cu Alpine Cars.
  • Renault Rafale E-Tech 4×4 de 300 CP este disponibil de la 48.400€ sau 379€/lună pentru echiparea Esprit Alpine și 52.900€ sau 409 €/lună pentru cea Atelier Alpine. Primele vehicule vor fi livrate începând cu ianuarie 2025.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name. Zi...

Alte știri din aceeași categorie