10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 18 octombrie, 2024

VIDEO. Autostrada Sibiu – Pitești: la secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș, putem “zbura”. Deschiderea oficială

Alte Știri

VIDEO. Autostrada Sibiu – Pitești: la secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș, putem “zbura”. Deschiderea oficială. Amintim că autoritățile intenționează să dea în trafic o parte din această secțiune chiar din 2024.

„Autostrada A1 Pitesti – Sibiu, Lot 5, Merisani – Valea Brazilor | Iunie vs Octombrie | Webuild”, este titlul postării de pe YouTube cu privire la evoluția lucrărilor.

CITEȘTE ȘI. Focul lui Sumedru în Muscel. Se organizează pe cel mai înalt deal din România

Mai exact, sunt prezentate comparativ imagini de pe tronsonul Merișani – Valea Brazilor, parte al lotului 5 al Autostrăzii A1 Pitești – Sibiu. În partea stângă sunt imagini din 1 Iunie 2024, iar în partea dreaptă, din 5 octombrie 2024, explică autorilor filmărilor.

CITEȘTE ȘI. VIDEO. A început festivalul care durează cel mai mult. E cu promenadă

Comentând imaginile, un pasionat a scris: „Arată bine! Acum, că vom vedea o inaugurare parțială în acest final de an, sau integrală în primăvara anului viitor, mai contează doar la nivel de percepție, în rest, e ca și gata, Webuild are tot interesul să finalizeze și să se mute 100% pe lotul 3. Aici, volumul greului a trecut!”.

CITEȘTE ȘI. VIDEO pentru curioși. Cum e prin interiorul hotelului construit de la zero, primul după Revoluție, din Câmpulung Muscel

Lucrările la secțiunea 5 a A1 Sibiu – Pitești au ajuns la un stadiu fizic de aproape 80%, potrivit celor mai recente date oficiale.

Luna trecută, constructorul WeBuild a început trasarea marcajelor rutiere pe primii 16 km din cei 30,35 km ai secțiunii 5 (Pitești – Curtea de Argeș), anunța atunci Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CITEȘTE ȘI. Unde deschide Burger King un restaurant. Deține și o linie Drive-Thru

„Constructorul a dat, din nou, asigurări că pe acest sector de 16 kilometri circulația va fi deschisă până la sfârșitul anului”, transmitea Pistol pe TikTok.

Pe ceilalți aproximativ 14 kilometri ai Secțiunii 5 se va putea circula anul viitor, conform termenului contractual, adăuga șeful CNAIR.

CITEȘTE ȘI. REȚETE DIN CAIETELE BUNICII. Secretul ascuns ca aceste cornulețe să se topească în gură

La începutul lunii septembrie, ministrul Trasporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat la rândul său că o parte din secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș ar putea fi deschisă în acest an, înainte de termenul contractual.

Autostrada Sibiu – Pitești A1 va avea o lungime de 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care Secțiunea 1: Sibiu – Boița (13,17 km) a fost dată în trafic în decembrie 2022.

CITEȘTE ȘI. Renault a deschis comenzile pentru super SUV-ul care va cuceri rapid piața auto

Autostrada va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi, fiind parte importantă a Coridorului de Transport Pan-european nr. IV.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name. Zi...

Alte știri din aceeași categorie