10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 18 octombrie, 2024

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a anunțat bani în plus pentru familii

Alte Știri

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a anunțat bani în plus pentru familii. Începând cu 1 ianuarie 2025, alocațiile de stat pentru copii vor fi majorate cu 10,4%, a anunțat ministra. Aceasta a subliniat că majorarea este aliniată la rata inflației și că se dorește asigurarea unui sprijin financiar mai consistent pentru familii.

CITEȘTE ȘI. Supermarketul celebru care îți trimite curierul la ușă, pentru a preda ambalajele reciclabile. Plata pe loc, fără a mai sta la coadă

„Și alocațiile vor crește din 2025 cu 10,4%, cu inflația. Asta înseamnă că după estimările colegilor noștri, pentru alocațiile copiilor care sunt peste 2 ani vom avea o creștere la 323 lei, dar și a celor care sunt sub 2 ani, de asemenea, vom avea o creștere de 10,4%, vom ajunge la 700 și ceva de lei”, a declarat Simona Bucura Oprescu în cadrul unei conferințe de presă.

CITEȘTE ȘI. Kaufland își răsplătește clienții. Ce oferă GRATUIT la zeci de mii de oameni

Această majorare vine în urma unei serii de creșteri anuale determinate de inflație. În luna ianuarie a acestui an, alocațiile au fost majorate cu 13,8%, astfel încât copiii cu vârste de peste 2 ani au beneficiat de o alocație crescută de la 256 lei la 292 lei, iar cei cu handicap, cu vârste de până la 18 ani, au primit 719 lei, față de 631 lei în 2022.

CITEȘTE ȘI. Cadastru GRATUIT în peste 500 de comune din România. Vezi dacă localitatea ta este în lucru!

Conform Ordonanței de Urgență 126/2021, cuantumul alocațiilor pentru copii se indexează anual, automat, în funcție de rata medie anuală a inflației. Acest mecanism a fost aplicat pentru prima dată în ianuarie 2023, iar de atunci, alocațiile au fost ajustate în fiecare an pentru a reflecta creșterile de prețuri comunicate de Institutul Național de Statistică (INS).

CITEȘTE ȘI. VIDEO. Autostrada Sibiu – Pitești: la secțiunea 5 Pitești – Curtea de Argeș, putem “zbura”. Deschiderea oficială

Astfel, începând cu anul viitor, familiile din România vor beneficia de o nouă majorare a alocațiilor pentru copii, menită să ofere un sprijin financiar mai robust în contextul inflației continue.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name. Zi...

Alte știri din aceeași categorie