10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 18 octombrie, 2024

Primăria Câmpulung deține în centrul orașului o bijuterie de casă, în care plouă cu găleata

Alte Știri

Primăria Câmpulung deține în centrul orașului o bijuterie de casă, în care plouă cu găleata. Orașul de la poalele Mateiașului, a fost prima capitală a Țării Românești. Un oraș de poveste care ar fi bine ca să își și spună poveștile. Nu e niciodată prea târziu, încă sperăm!

CITEȘTE ȘI. Haideți să ne rugăm pentru ea. Este în stare critică pe un pat de spital!

Așadar într-un așa oraș, mai bine zis o capitală, există și locuri în care oamenii, suferă. Un asemenea loc este în imediata apropiere a primăriei municipiului. Este vorba despre o vilă, un loc despre care se pot povesti multe. O vilă cu două etaje. Construită în 1932, fără a fi executate lucrările până la final. Era o casă de roșu, fără tâmplărie, fără instalații de apă și curent și fără acoperiș.

CITEȘTE ȘI. Un magazin din Câmpulung Muscel care face parte dintr-un lanț în toată România, caută oameni pentru angajare!

MApN a luat casa la acel moment și au fost terminate lucrările de construcție. După finalizarea lucrărilor, clădirea a fost predată Garnizoanei Câmpulung. După 1989, vila a fost preluată de SC Edilul CGA SA, ulterior fiind luată de Primăria Câmpulung. În 1994, o familie a revendicat această clădire și a acționat în judecată Primăria. Instituția administrativă a pierdut procesul, însă familiile care locuiau la acea vreme în vilă au venit alături de administrație și au mers mai departe cu procesele și acestea au fost câștigate până la Î.C.C.J. Procesele au fost pe parcursul mai multor ani și costurile au fost pe măsură.

CITEȘTE ȘI. România s-a zguduit din nou. Cutremure pe bandă rulantă

Până la final, vila a rămas tot a Primăriei, iar cei care acum locuiesc în ea au o grămadă de probleme.

Vila este locuită acum de patru familii. Una proprietar, pe o parte a parterului, celelalte cu chirie. Oamenii ar vrea să cumpere, însă nu li se oferă posibilitatea, spun ei.

CITEȘTE ȘI. Supermarketul celebru care îți trimite curierul la ușă, pentru a preda ambalajele reciclabile. Plata pe loc, fără a mai sta la coadă

Așa că, cei care stau aici, investesc, fac ca acest loc să fie prietenos, însă, ultimul etaj, nu mai are locatari, iar acoperișul are probleme, iar la fiecare ploaie, ultimul etaj se umple cu apă și inundă etajul întâi.

De acest aspect știe și administrația locală, cea care are deocamdată proprietatea vilei, dar nu în întregime.

Dacă plouă, oamenii urcă la ultimul etaj și pun ligheane pentru a-și proteja casele. De la proprietarul actual, Primăria Câmpulung, au venit ceva salariați, după solicitările oamenilor, și sfaturile date au fost de noaptea minții.

CITEȘTE ȘI. Cadastru GRATUIT în peste 500 de comune din România. Vezi dacă localitatea ta este în lucru!

”Puneți folie pe jos să nu vă mai inunde!” Asta nu este soluția, mai ales că la etajul întâi se infiltrează apa în pereți și tavane.

Așa că, s-a ajuns la o situație cam ciudată. Nimeni nu intervine. Primăria spune că nu are bani pentru a reface acoperișul. Locatarii au avut intenția să repare, dar nu au putut să intervină la acesta pentru că trebuia să se urce cineva pe exterior, așa că lucrurile au rămas ca la început.

CITEȘTE ȘI. Merită toate laudele. Unitatea de învățământ din Muscel decorată în grad de cavaler la Cotroceni

Acum, că nu s-a putut face nimic, ce ar putea locatarii afectați să facă? Practic nimic….. Să stea și să pună folii și ligheane. Asta nu este o soluție, nu pentru 2024.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name. Zi...

Alte știri din aceeași categorie