3 C
Campulung Muscel
vineri, 18 octombrie, 2024

Când depune jurământul Elena Lasconi la primăria Câmpulung. Ce a decis să facă în noul mandat

Alte Știri

Când depune jurământul Elena Lasconi la primăria Câmpulung. Ce a decis să facă în noul mandat. A venit ziua cea mare. Primărița a prins al doilea mandat în fruntea administrației, orașului de la poalele Mateiașului. Prefectura Argeș a decis ca în data de 18 octombrie, ora 12.00, Elena Lasconi și Consiliul Local să intre în exercițiul de drept.

CITEȘTE ȘI. Un magazin din Câmpulung Muscel care face parte dintr-un lanț în toată România, caută oameni pentru angajare!

Conform Codului Administrativ, termenele pentru constituirea noilor consilii locale, validarea mandatelor, ședințele de constituire și depunerea jurământului vor începe să curgă din data de 27 septembrie 2024.

Niciun primar, președinte de consiliu județean sau consilier local și județean nu își poate desfășura activitatea fără a depune în prealabil jurământul. Mandatele vechi vor înceta oficial la 1 noiembrie 2024 pentru funcțiile de primar, consilier local și județean.

CITEȘTE ȘI. JIHAD în traficul din Câmpulung Muscel. Șmecheria e în floare!

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat anul trecut legea prin care primarul va depune jurământul în 30 de zile de la data alegerilor. Legea modifică art. 150 din ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind Codul administrativ, informează Administraţia Prezidenţială.

Astfel, a fost redus termenul pentru depunerea jurământului de către primar în faţa judecătorului delegat, de la 60 de zile, la 30 de zile de la data alegerilor, în situaţia în care şedinţa privind ceremonia de constituire a consiliului local nu are loc.

CITEȘTE ȘI. Primăria Câmpulung deține în centrul orașului o bijuterie de casă, în care plouă cu găleata

Calendarul alegerilor din România pentru 2024 este următorul: între 15-29 septembrie 2024 vor avea loc alegerile prezidențiale, iar pe 8 decembrie 2024 se vor desfășura alegerile parlamentare.

În prezent, primărița Elena Lasconi a delegat atribuțiile viceprimarului Alin Vlădău. După ce va depune jurământul edilul va numi din nou viceprimarul, pentru că lucrurile sunt foarte simple la ce majoritate are în Consiliu Local după care va mai pleca o tură în alegerile prezidențiale, fiind candidat.

CITEȘTE ȘI. Haideți să ne rugăm pentru ea. Este în stare critică pe un pat de spital!

Elena Lasconi a prins și primul loc pe buletinele de vot. Deci până la sfârșitul anului 2024, primăria Câmpulung va rămâne pe mâinile noului viceprimar care va fi tot Alin Vlădău așa cum s-a mers cu promisiunea în campania electorală, pentru alegerile locale.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Argeșul de poveste. Barajul spectaculos de la poalele munților care scrie povești de toamnă

Argeșul de poveste. Barajul spectaculos de la poalele munților care scrie povești de toamnă. La poalele Masivului Iezer-Păpușa, într-o...

Alte știri din aceeași categorie