10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 18 octombrie, 2024

VIDEO. Ce zi extrem de importantă a fost băgată în calendarul unei biserici din celebra comună Rucăr

Alte Știri

Ce zi extrem de importantă a fost băgată în calendarul unei biserici din celebra comună Rucăr. Cu sprijinul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, biserica Parohiei Rucărul de Mijloc a decis ca începând de anul acesta să organizeze o concert de pricesne.

CITEȘTE ȘI. Sfânta Parascheva 2024. Ce nu e bine să faci în zi de sărbătoare. Lista lungă cu superstiții

Duminică, 13 octombrie, de la ora 17.00 a avut loc prima ediție ce a avut ca invitați speciali pe Luminița Ioana Vlaicu și Bianca Maria Andreea Popescu. Celor două s-au mai alăturat Octavia Ambrinos, Musicals by Gina Pavel, Daria Maria Ninu. De la depărtare a venit la acest eveniment și Cununa Domneștiului.

@www.ziaruldinmuscel.ro

#ziaruldinmuscelro #ziaruldinmuscel

♬ sunet original – Ziarul din Muscel

CITEȘTE ȘI. “Voronețul de Muscel” luat cu asalt. E pentru prima dată când a răsunat dumnezeiește!

Primarul Rucărului, Ion Pîrnuță a participat la eveniment și a declarat că se bucură că vede biserica plină, iar credința în Dumnezeu unește oamenii. De asemenea edilul a declarat că va sprijini acest eveniment mai ales că preotul Iulian Vasilică este și consilier local. Ion Pîrnuță le-a mai mult pe această cale preoților care s-au rugat pentru el în campania electorală, a simțit acest lucru.

CITEȘTE ȘI. Patronii “arși” la greu. Adeverințele care au făcut cu capul pe toată lumea!

Biserica este situată în centrul satului, pe aceeaşi terasă inferioară din stânga Râuşorului, la peste 700 m altitudine (vezi Rucărul de Jos). A fost construită între anii 1895 şi 1902, pe terenul donat de Jinga Baştea, în locul fostei biserici de la anul 1744, de vameşul schelei Dragoslavele boierul Lupoianu şi de trei preoţi – popa Ion Ochi, popa Bran Baştea şi popa Stoica Vlădoiu.

CITEȘTE ȘI. De ce totul pe planeta Pământ este doar sub puterea cifrei 7. Toate explicațiile pe înțelesul tuturor

Având formă de cruce, este una dintre cele mai mari biserici din Muscel. Are trei turle – una mare pe naos şi două ceva mai mici în faţă, pătrate la bază şi octogonale în rest, având fiecare câte patru ferestre. Altarul, semicircular, cu semicupolă, primeşte lumină printr-o fereastră mare situată pe axa bisericii şi una mai mică, la proscomidie, spre sud se află o uşă.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name. Zi...

Alte știri din aceeași categorie