10.2 C
Campulung Muscel
vineri, 18 octombrie, 2024

Descoperire uluitoare pe traseul autostrăzii Pitești – Sibiu. E o imensitate care scoate la iveală multe secrete ascunse!

Alte Știri

Descoperire uluitoare pe traseul autostrăzii Pitești – Sibiu. E o imensitate care scoate la iveală multe secrete ascunse!

Arheologii au descoperit în cercetarea arheologică a sitului 4 – Șuici, ocazionată de construirea secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești, o așezare getică, locuirea din acest punct fiind distrusă de o puternică inundație. Această locuire de perioadă getică a fost observată prin cercetarea arheologică a unui număr de 14 complexe.

CITEȘTE ȘI. O casă din Câmpulung Muscel. GALACTIC de frumoasă

Este cunoscut faptul că geții realizau „terasări” în zonele în care se stabileau, situl cercetat aici nefiind o excepție, se arată într-o postare realizată de arheologul expert, Corina Borș.

CITEȘTE ȘI. Cele mai BIZARE evenimente, dintr-un monument rămas în paragină

„De menționat și faptul că a fost posibil și documentarea faptului că zona, terasa înaltă de pe partea stângă a văii superioare a Topologului, a fost locuită și în perioada bronzului mijlociu, artefactele și complexele descoperite putând fi atribuite culturii Tei”, mai spune arheologul.
Valea Topologului a fost locuită în perioada bronzului mijlociu
Cercetarea arheologică preventivă a acestui sit este realizată prin colaborarea dintre Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Județean Aurelian Sacerdoteanu din Râmnicu Vâlcea.
Prin cercetările arheologice preventive de amploare prilejuite de construcția autostrăzii menționate, microregiunea Tigveni – Sălătrucu (de-a lungul văii superioare a Topologului) și nu numai, anume și cea dintre Sălătrucu (jud. Argeș) și Racovița (jud. Vâlcea), oferă date noi care completează în chip semnificativ repertoriul arheologic al acestora.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name

Elena Lasconi, roșie ca focul la depunerea jurământului de primar. O nouă garnitură de consilieri locali no name. Zi...

Alte știri din aceeași categorie