13.5 C
Campulung Muscel
marți, 22 octombrie, 2024

Ministrul Simona Bucura-Oprescu și echipa PSD, în dialog cu pensionarii din Mioveni și Câmpulung: “Oamenii sunt prioritatea noastră!”

Alte Știri
Ministrul Simona Bucura-Oprescu și echipa PSD, în dialog cu pensionarii din Mioveni și Câmpulung: “Oamenii sunt prioritatea noastră!” Creșterea veniturilor tuturor românilor a fost și rămâne un obiectiv major al PSD și al Guvernului Marcel Ciolacu.
Acest lucru s-a realizat și datorită celei mai ample reforme a sistemului public de pensii, înfăptuită în acest an, și care a avut drept rezultat majorarea pensiilor, în medie, cu 40%.
Echipa PSD s-a întâlnit azi cu sute de pensionari din Mioveni și Câmpulung pentru a discuta în amănunt despre noua lege a pensiilor și despre proiectele PSD pentru Argeș și pentru România.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu și echipa PSD, în dialog cu pensionarii din Mioveni și Câmpulung: “Oamenii sunt prioritatea noastră!”

CITEȘTE ȘI. O fabrică mare face angajări la Câmpulung Muscel. Primește oameni și din toate comunele arondate

Oamenii au putut afla direct de la ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, informații concrete despre noua lege a pensiilor. Au primit răspunsuri la întrebări punctuale.
“Noua lege a pensiilor nu este numai despre creșterea veniturilor. Este și despre echitate și despre respect. Se bazează pe puncte de contributivitate, puncte de stabilitate și pentru prima dată recunoaște și valorifică veniturile nepermanente.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii au împânzit Argeșul. Bogații săltați din pat. Acuzații grave, prejudicii uriașe

Noua lege a pensiilor asigură pensii egale pentru muncă și contribuții egale, eliminând diferențele între cei cu același stagiu de cotizare. De asemenea, introduce un mecanism de creștere anuală a pensiilor. Reforma elimină inechitățile și garantează o creștere sustenabilă a pensiilor.
Un aspect important este eliminarea pragului de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, prevenind astfel înghețarea acestora până în 2070. Oamenii sunt prioritatea noastră!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.
Dintre cele peste 4,6 milioane de pensii din sistemul public de pensii, peste 3,8 milioane, adică 82,56%, au fost majorate ca urmare a recalculării.
Echipa PSD a fost apoi în mijlocul cetățenilor din cele două orașe, împreună cu care a discutat despre soluțiile PSD pentru o viață mai bună prin dezvoltare economică și socială. Și despre proiectul de țară al premierului Marcel Ciolacu, candidat la funcția de președinte al României.
Au fost alături de ministrul Simona Bucura-Oprescu deputații Remus Mihalcea și Pavelescu Nicolae. Senatorul Cristina Mariana Stocheci, candidații la Camera Deputaților Cătălin Mîndroc, Făcăleaţă Ioana și Anca Anne-Marie Stoiculescu. Candidatul pentru Senat Ionel Didea, directorul Casei Județene de Pensii Aida Enache. Directorul ABAAV Bogdan David, consilieri județeni și locali.
Gazde bune, ca de fiecare dată, au fost primarul ales din Mioveni, Aurel Costache. Și consilierul municipal Georgel Madularea, președinte PSD Câmpulung.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

Trucurile marilor gospodine. Varza murată să nu ajungă daună totală peste iarnă

Trucurile marilor gospodine. Varza murată să nu ajungă daună totală peste iarnă. Pregătirea murăturilor pentru iarnă este un adevărat...

Alte știri din aceeași categorie