13.5 C
Campulung Muscel
marți, 22 octombrie, 2024

Lotul de pisici războinice de la celebrul Muzeu Golești. Vizitatorii sunt fascinați

Alte Știri

Lotul de pisici războinice de la celebrul Muzeu Golești. Vizitatorii sunt fascinați. Conducerea acestui muzeu din Argeș a găsit o soluție ingenioasă pentru a-și păstra intacte exponatele. Amenințate de invazia șoarecilor și a șobolanilor, obiectele de patrimoniu sunt păzite acum de pisici.

CITEȘTE ȘI. Video. ULUITOR. Ce s-a întâmplat pe Bulevardul Pardon din Câmpulung Muscel. E viral

Aproape 50 de feline trăiesc, cu acordul conducerii, în incinta muzeului. Luminița Vâlcu, supraveghetor în cadrul muzeului, și-a asumat de bună voie sarcina de a avea grijă de pisici. La început erau doar câteva, dar atrase de traiul bun, tot mai multe s-au instalat aici.

Muzeul Golești se întinde pe un domeniu vast, la câțiva kilometri de Pitești. Conacul de la intrare adăpostește tronul regilor României și biroul regelui Carol I.

CITEȘTE ȘI. Argeșul de poveste. Barajul spectaculos de la poalele munților care scrie povești de toamnă

Interioarele zugrăvesc viața unei familii boierești din secolul 17. De jur împrejur sunt case tradiționale țărănești.

Tot locul era asaltat de rozătoare, care puneau în pericol vechile țesături, dar și alte exponate. Problema a fost rezolvată când pisicile s-au înmulțit. Și astfel, felinele din muzeu au devenit, în timp, o legendă.

CITEȘTE ȘI. Povestea înfricoșătoare a tunelelor secrete din Argeș care leagă județul, de altul și tot așa!

Muzeul Golești nu este singurul care a apelat la această idee pentru a-și proteja patrimoniul. Și la Muzeul Satului din Capitală trăiesc zeci de pisici. Însă, cu adevărat celebre sunt felinele de la Hermitage, din Sankt Petersburg, și cele din Orașul Interzis din Beijing.

“Dacă pisicuţele abandonate au venit la muzeu, noi le-am primit și așa avem acum peste 45 de pisicute, dar și 7 căței. Le-am tratat, le-am sterilizat, le-am vaccinat, le-am deparazitat şi le-am hrănit cu mâncare bună şi mereu îndestulătoare și cu iubire.

CITEȘTE ȘI. Se organizează cel mai la înălțime Târg de Toamnă cu produse tradiționale în Muscel

Am fost şi în impas cu asigurarea hranei, dar ne-au sărit oamenii frumoşi în ajutor. Suntem iar în impas cu hrana şi vă rugăm să le ajutaţi cu hrană pe pisicuţele şi căţeii de la muzeu. Pentru cei care puteți ajuta și doriți să faceți comanda avem 2 puncte pentru colectă: Muzeul Golești, strada Radu Golescu, numărul 34 – persoana de contact doamna Luminița, – 0754.806.052 sau Ștefănești – cartier blocuri, bl. 19, sc. A, apartament 2 – persoană de contact Dana Diacenco – 0749.095.081″, au scris cei de la Muzeul Golești pe pagina de socializare.

CITEȘTE ȘI. ARGEȘ. Tânărul care cântă în stradă pentru a strânge bani să își opereze câinele. „Doamne ajută să vindece animăluțul”

sursa – PRO TV

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

 

Ultimele Știri

Trucurile marilor gospodine. Varza murată să nu ajungă daună totală peste iarnă

Trucurile marilor gospodine. Varza murată să nu ajungă daună totală peste iarnă. Pregătirea murăturilor pentru iarnă este un adevărat...

Alte știri din aceeași categorie