13.5 C
Campulung Muscel
marți, 22 octombrie, 2024

Anunț oficial. Cum vor fi indexate pensiile din luna ianuarie 2025. Ce se întâmplă cu indemnizațiile sociale

Alte Știri

Anunț oficial. Cum vor fi indexate pensiile din luna ianuarie 2025. Ce se întâmplă cu indemnizațiile sociale. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a dat garanţii că, potrivit noii legi a pensiilor, pensiile se vor majora anual în luna ianuarie. În ianuarie 2025, procentul de majorare va fi de peste 10,4%. Vestea bună e că acest procent se aplică și indemnizațiilor minime sociale, de 1.281 de lei.

Acum, datorita noii legi, pensiile vor fi majorate anual, astfel: rata inflației + 50% din creșterea reală a salariului mediu brut.

CITEȘTE ȘI. Premieră în România. Contractul colectiv de muncă a fost modificat de guvernanți

„Pentru 2025, cunoaștem o parte din date. E o creștere a pensiilor de peste 10,4%. Doresc să le transmit pensionarilor care sunt în indemnizația minimă socială, care au cuantum net pensia minimă de 1.281 lei ca, în 2025, pensia lor va crește indiferent de valoarea indicată de decizia de recalculare.

Cei care sunt în pensia minimă garantată trebuie să știe acest lucru. Începând cu 1 ianuarie, VPR va creşte pentru toți pensionarii din România”, a spus Simona Bucura Oprescu, într-un interviu acordat România TV.

CITEȘTE ȘI. Veste imensă. Număr record de JOB-uri. Ce trebuie să știe toți șomerii

Daniel Baciu, președintele Casei Nationale de Pensii, a vorbit despre stadiul în care se află mica recalculare a pensiilor. De această procedură beneficiază foștii salariați care au primit și venituri nepermanente, pe lângă salariul de bază.

Daniel Baciu a precizat că românii au tot dreptul să beneficieze și de mica recalculare.

„Suntem în procesul de primire a adeverințelor. O mare parte din pensionari au deja aceste adeverințe. Aceste adeverințe cu caracter nepermanent, atunci nu le-am luat în calcul acum da.

CITEȘTE ȘI. O fabrică mare face angajări la Câmpulung Muscel. Primește oameni și din toate comunele arondate

Noi am creat acest drept. Dacă s-a contribuit la buget trebuie luate în calcul. Vom avea încă o recalculare, cea mică, sub 1 milion. Avem termen 6 luni de zile să facem această recalculare cu aceste adeverințe.

Trebuie să recalculăm din oficiu, avem acesta obligație legală. Noi am identificat cele ce sunt deja la dosar, pe fiecare pensionar în parte.

Cei care doresc să completeze cu alte adeverințe sunt bineveniți la casele teritoriale de pensii”, a spus președintele Casei Naționale de Pensii, conform Realitatea.

CITEȘTE ȘI. Patronii “arși” la greu. Adeverințele care au făcut cu capul pe toată lumea!

Pensionarii care vor pierde 300 lei la pensie de anul viitor

Potrivit gandul.ro., în jur de 700.000 de pensionari vor pierde 300 lei la pensie, începând cu data de 1 ianuarie 2025, deoarece pensia acestora va fi înghețată, în comparație cu veniturile celorlalți pensionari care primi o nouă indexare la începutul anului.

CITEȘTE ȘI. Aproape 1000 de locuri de muncă vacante în Argeș. Ce meserie e la mare căutare

Mai exact, pensionarii care au avut la recalculare o pensie mai mică, au primit o sumă de la stat pentru ca pensia lor să nu scadă. Numai că, în cazul în care valoarea indexării a fost mai mică decât suma de care pensionarul a avut nevoie de la stat ca să rămână cu pensia în plată la recalculare, atunci acel pensionar nu va avea pensia indexată de la 1 ianuarie.

CITEȘTE ȘI. Festival inedit dedicat în EXCLUSIVITATE perelor. Fructe BIO, fără substanțe nocive într-o comună celebră

Marcel Boloș a anunțat că legea va fi respectată. Astfel că pensia se va indexa, la 1 ianuarie, cu valoarea inflației, la care se adaugă 50% din creșterea medie a venitului brut.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Trucurile marilor gospodine. Varza murată să nu ajungă daună totală peste iarnă

Trucurile marilor gospodine. Varza murată să nu ajungă daună totală peste iarnă. Pregătirea murăturilor pentru iarnă este un adevărat...

Alte știri din aceeași categorie