11.3 C
Campulung Muscel
luni, 28 octombrie, 2024

Premieră pentru Câmpulung Muscel. E unic și în România. Din clasa întâia colectează chibrituri iar acum a lansat un album filumenic

Alte Știri

Premieră pentru Câmpulung Muscel. E unic și în România. Din clasa întâia colectează chibrituri iar acum a lansat un album filumenic. Inginerul, Nicolae Mihăilă are în colecție chibrituri vechi de peste 100 de ani. De un an a achiziționat un chibrit franțuzesc, care are peste 100 de ani. Cel mai mult i-au trezit curiozitatea cele foarte rare poartă numele de RIZLA PLUS.

CITEȘTE ȘI. Eveniment inedit în piața primăriei din Câmpulung Muscel. Geniile orașului au șocat pe toată lumea

@www.ziaruldinmuscel.ro

#ziaruldinmuscel #ziaruldinmuscelro

♬ sunet original – Ziarul din Muscel

CITEȘTE ȘI. Asta înseamnă să fii mafiot! Cu LOGANUL să o calci peste tot ce vezi în fața ochilor visând că ai JEEP

În anul 1990, numele lui Nicolae Mihăilă apărea între cele 22 ale membrilor primei lucrări a filumeniștilor din România. În anul 1986, acest a avut o expoziție la Muzeul Câmpulung cu ocazia Centenarului Uzinei ARO – 100 de ani de activitate pe platforma industrială.

CITEȘTE ȘI. Lotul de pisici războinice de la celebrul Muzeu Golești. Vizitatorii sunt fascinați

Acum, Nicolae Mihăilă a adus în fața câmpulungenilor și nu numai, un album filumenic care se numește “Un hobby cu flăcări”. Data nașterii chibritului modern – 27 noiembrie 1826 – anul în care s-a produs această mare descoperire datorată lui John Walker. Și anume obținerea focului prin frecare pe o hârtie abrazivă. În colecția sa, Nicolae Mihăilă are chibrituri de lux cu portretele marilor personalități regale și princiare, regele Carol I, regina Elisabeta, regina Maria, principesa Elisaveta, fiica regelui Ferdinand, dar și cu prim-miniștri și miniștri de Externe.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Doliu. A murit un om de valoare de la o celebră instituție. De azi e mai săracă

Doliu. A murit un om de valoare de la o celebră instituție. De azi e mai săracă. Unul dintre actorii...

Alte știri din aceeași categorie