11.3 C
Campulung Muscel
luni, 28 octombrie, 2024

Fostul premier, Nicolae Ciucă, întâlnire de taină cu liberalii la cinematograful care a devenit pizzerie în orașul lui Lasconi

Alte Știri

Fostul premier, Nicolae Ciucă, întâlnire de taină cu liberalii la cinematograful care a devenit pizzerie în orașul lui Lasconi.

Sute de liberali s-au adunat la Janet, locația superbă din Câmpulung Muscel, pentru a sta de vorbă cu Nicolae Ciucă, candidatul la alegerile prezidențiale.

De aici, fostul premier va urca pe cel mai înalt deal din Romania, pentru a aprinde Focul lui Sumedru, organizat de Norris Măgeanu. La finalul discuțiilor cu liberalii, Nicolae Ciucă va face declarații de presă.

Au trecut aproape două decenii de când municipiul Câmpulung nu mai are o sală de cinema funcțională, în timp fiind dezafectate cele două cinematografe care constituiau atracții deosebite înainte și după Revoluție. Cinematograful de cartier ”Balada”, cel mai mare din oraș, a fost primul rămas fără pelicule de film, iar ”Muscelul” și-a încetat activitatea la începutul acestui mileniu.

CITEȘTE ȘI. Zi istorică în Câmpulung Muscel. Centrul orașului va lumina până în Cer, într-un mod unic!

Cinematograful din centru, ”Muscelul”, a fost cel care a rezistat cel mai mult în competiție cu celelalte modalități de vizionare a unui film. Și-a încetat activitatea după anul 2005, iar o perioadă a rămas în conservare. Clădirea în sine a constituit mereu o atracție, fiind preluată de un întreprinzător local care a transformat-o în pizzerie.

CITEȘTE ȘI. Un spital din Câmpulung Muscel angajează pe bandă rulantă. Când se pot depune dosarele

ȘTIAȚI CĂ: Cinematograful Muscelul a fost construit de către arhitectul DIMITRIE IONESCU-BERECHET. Teatrul cinematograf Edisson (Jinga), str. D. I. Berechet, nr. 1, 1938-1940 a fost construit în stil Art Déco matur cu tendință spre clasicitate, similară școlilor de arhitectură poloneză, italiană şi austriacă.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Doliu. A murit un om de valoare de la o celebră instituție. De azi e mai săracă

Doliu. A murit un om de valoare de la o celebră instituție. De azi e mai săracă. Unul dintre actorii...

Alte știri din aceeași categorie