16.3 C
Campulung Muscel
luni, 28 octombrie, 2024

Ai abonament la Orange? De la 1 decembrie te arde la buzunare

Alte Știri

Ai abonament la Orange? De la 1 decembrie te arde la buzunare. Care e motivul? Se pare că unii dintre abonați au primit deja un mesaj care îi informează cu privire la această mărire de preț. Nu e oferit niciun bonus ca compensație pentru această mărire de preț.

CITEȘTE ȘI. Notarul și testamentele: Cum te ajută notarul să îți protejezi moștenirea

Auzim tot mai des de majorări de preț când vine vorba de abonamente, servicii, dar și alimente, multe dintre acestea având drept cauză inflația. Ei bine, iată că sunt anunțate scumpiri și de către Orange România în această perioadă. Vorbim despre majorări ce vizează clienții persoane juridice, toate abonamentele Business urmând să se scumpească cu 5% începând cu data de 1 decembrie 2024.

CITEȘTE ȘI. Dezbaterea zilei. Câte dosare penale duce în spate Elena Lasconi la primăria Câmpulung Muscel

Orange România a transmis recent o notificare privind schimbările contractuale pe care le va implementa începând cu 1 decembrie 2024, adresată tuturor clienților săi.

„Modificările au rolul de a susține investițiile continue în extinderea rețelei și modernizarea serviciilor de comunicații, potrivit companiei, care promite menținerea standardelor înalte pentru serviciile mobile, fixe și de IT&C.”, spune compania.

CITEȘTE ȘI. Veste uriașă pentru șoferi și pietoni. Pot reclama comportamentele nasoale din trafic

Motivul creșterii tarifelor

În contextul economic actual, marcat de o creștere a indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC) publicat de Eurostat – 9,7% în 2023 și o rată medie a inflației de 6,9% între august 2023 și august 2024 – Orange a decis să ajusteze prețurile pentru a putea susține investițiile în inovație și rețele de comunicații convergente fix-mobil.

CITEȘTE ȘI. Marcel Ciolacu la Consiliul Județean Argeș. Întâlnire fulger cu pesediștii din județ!

Modificările contractuale anunțate

Începând cu 1 decembrie 2024, clienții Orange vor observa următoarele schimbări pe facturile lor:

  1. Creșterea prețului abonamentelor cu 5% pentru toate serviciile contractate de voce și date mobile, internet fix, M2M, TV și IT&C. Această majorare va fi reflectată în prima factură emisă după data menționată.
  2. Posibilitatea de ajustare a tarifelor conform indicelui IAPC: Orange își rezervă dreptul de a modifica prețurile o singură dată pe an, începând din 2025, fără alte formalități sau consimțământ, conform indicelui armonizat al prețurilor de consum stabilit de Eurostat, dar nu mai mult de 8%. Aceste actualizări de preț vor fi notificate prin factură, SMS, e-mail sau scrisoare, conform noilor prevederi contractuale.

CITEȘTE ȘI. În plină campanie electorală, cardurile profesorilor vor fi încărcate cu mulți, mulți bani

  1. Dreptul clienților de a renunța la contract fără penalitățiClienții care nu sunt de acord cu noile modificări au dreptul de a renunța la contract fără plata penalităților sau taxelor de încetare, cu excepția celor aferente echipamentelor terminale. Renunțarea la contract poate fi notificată prin:
    • E-mail la consultantul.meu@orange.com
    • Apel telefonic la 300 (gratuit din rețeaua Orange) sau 0374 30 03 00 (tarif normal)
    • Vizită în magazinele Orange
      • Cerere de portare, în termen de 30 de zile de la primirea notificării

      Orange subliniază că, în cazul denunțării, rezilierea contractului va viza doar serviciile afectate de modificările unilaterale, restul serviciilor contractate rămânând în vigoare.

CITEȘTE ȘI. Anunț oficial. Cum vor fi indexate pensiile din luna ianuarie 2025. Ce se întâmplă cu indemnizațiile sociale

  1. Returnarea echipamentelor și alte informații utile

În cazul în care clientul deține echipamente Orange, cum ar fi Home Net sau Office Net, acestea trebuie returnate la un magazin Orange în cazul rezilierii contractului. De asemenea, dacă nu este transmis un răspuns în termen de 30 de zile, compania va considera că modificările sunt acceptate tacit.

Pentru detalii suplimentare, clienții pot contacta Serviciul Relații Clienți la numerele menționate mai sus.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Doliu. A murit un om de valoare de la o celebră instituție. De azi e mai săracă

Doliu. A murit un om de valoare de la o celebră instituție. De azi e mai săracă. Unul dintre actorii...

Alte știri din aceeași categorie