Rucărul de Poveste. Târg de Crăciun. Ce au pus elevii inimoși la cale? Anul acesta, Rucărul de Poveste a adus o nouă viziune asupra târgurilor de Crăciun desfășurate anterior în școli, propunând o ediție locală axată pe participarea producătorilor locali.
La această ediție au expus produse opt producători locali, cu planuri de extindere pentru edițiile viitoare, astfel încât să fie implicați tot mai mulți.
Evenimentul a beneficiat de sprijinul a aproximativ 25 de voluntari din cadrul asociației TINERI RUCĂRENI, antrenați de motto-ul îmbrățișat de membrii asociației încă de la înființare: “Înainte de a te întreba ce poate face țara pentru tine, întreabă-te ce poți face tu pentru țară”…
Rucărul de Poveste. Târg de Crăciun. Ce au pus elevii inimoși la cale?
Investițiile Asociației TINERI RUCĂRENI:
TAXIUL SENIORULUI, un proiect dedicat sprijinirii vârstnicilor din Rucăr, care vor putea fi transportați la medic, farmacie sau alte destinații importante.
O MASĂ CALDĂ PENTRU BĂTRÂNI un program care va oferi periodic mese calde bătrânilor defavorizați din comunitate.
RUCĂRUL ARE VIITOR!, un ajutor pentru copiii din clasele a VIII-a și a XII-a fără posibilități materiale, prin oferirea de lecții private gratuite.
Un sfert din profitul obținut va fi alocat persoanelor implicate în organizarea evenimentelor asociației pe parcursul acestui an.
CITEȘTE ȘI. Nebunieeee la Mall-ul din Câmpulung Muscel. Ce se întâmplă prin magazine…
Rucărul de Poveste reprezintă o inițiativă valoroasă pentru comunitate, promovând producătorii locali, sprijinind categoriile vulnerabile și încurajând voluntariatul activ.
”Crăciunul înseamnă dăruire și fapte bune. Astăzi prin Târgul de Crăciun – Rucărul de poveste am vrut să aducem puțin din culoarea fericirii în viața tuturor copiilor. Mulți copii, multe cadre didactice și mulți părinți implicați în organizarea evenimentului.
CITEȘTE ȘI. Celebrul lac din parcul Kretzulescu al Câmpulungului se transformă într-o insulă verde-albastră
Beneficiile? În primul rând Timp: timp de calitate cu copilul tău, confecționezi diverse produse ornamentale de sezon și te întorci in copilărie și tu, adultul. Apoi, îndemânarea, creativitatea, răbdarea și implicarea copilului în a confecționa ceva. Valorificarea talentului, preț pe munca lui: copilul va evalua produsul făcut de el.
Negocierea: depășirea unor bariere mentale, emoționale ale copilului, interacțiunea cu un adult. Toți facem terapie prin bucurie! Și învățăm!
CITEȘTE ȘI. Surprize, surprize ca la meteo. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion
Și nu în ultimul rând, ați plecat acasă cu inima plină de bucurie: ați achiziționat un produs frumos lucrat, știți că sunt și emoțiile unui copil acolo, ați făcut și o faptă bună, ați contribuit la dotarea unităților școlare unde învață copii dumneavoastră. Felicitări tuturor! Astăzi ați fost de nota 10”, transmit reprezentanții Liceului Victor Slăvescu.
De la ambele școli au fost implicate aproape toate cadrele didactice. Fondurile strânse de elevii de la NAE A GHICA vor fi folosite pentru înlocuirea ușilor deteriorate ale școlii.
CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.