-3.9 C
Campulung Muscel
miercuri, 15 ianuarie, 2025

Stațiunea din România care este luată cu asalt de turiști din toate părțile pentru cele mai spectaculoase peisaje

Alte Știri

Stațiunea din România care este luată cu asalt de turiști din toate părțile pentru cele mai spectaculoase peisaje. Este considerată mai frumoasă decât Poiana Brașov sau Sinaia. Este o zonă protejată, de aproape 110 hectare.

Unul dintre locurile mai puțin cunoscute de turiști este reprezentat și de Cheile Zărneștilor, care se află la mai puțin de 200 de kilometri de București. Cei care au mers o dată în comuna Moieciu, Brașov, și au ajuns la Cheile Zărneștilor sunt încântați de loc și sunt convinși că este mai frumos decât în celebrele stațiuni de la munte. Poate fi locul ideal pentru cei din marile orașe care preferă liniștea, iar peisajele sunt spectaculoase.

Cheile Zărneștilor sunt o arie protejată. Are 110 hectare, iar cei din Capitală pot ajunge acolo cu mașinile, pe DN1. Până la Cheile Zărneștilor sunt șapte kilometri. Pentru că este o zonă protejată, turiștii nu au voie cu mașinile, așa că, trebuie să le lase la distanță de Cheile Zărneștilor, acolo unde taxa de acces este de 10 de lei de persoană. Traseul pe care turiștii îl parcurg are opt kilometri, iar accesul se face prin orașul Zărnești.

Informații pentru toți cei care să evadeze în natură

Hopa weekend, hopa escapadă din urban, hai la munte!!
De data asta îți propun un traseu relativ ușor și accesibil, la doar o aruncătură de băț de bătătorita vale a Prahovei, în inima Parcului Național Piatra Craiului.
În Zărnești, localitate situată în județul Brașov, se ajunge foarte ușor. Dacă pleci din București, sunt aproximativ 200 de km pe care îi parcurgi cam în 3 ore, în funcție de aglomerația de pe DN1.

Traseu

1. Zărnești – Prăpăstiile Zărneştilor – Cabana Curmătura

– Marcaj de urmat: bandă albastră
– Durata: 40 min pentru Prăpăstiile Zărneștilor + 1h30min – 2h de la indicatoarele din dreptul Cheilor Pisicii
– Dificultate: ușor spre mediu
– Observații: devine dificil iarna
2. Cabana Curmătura – Poiana Zănoaga – Fântâna lui Botorog – Zărnești
– Marcaj de urmat: bandă galbenă
– Durata: 2h – 2h30 min
– Dificultate: ușor
– Observații: devine dificil iarna
La ieșirea din Zărnești, spre Prăpăstiile Zărneştilor, drumul asfaltat se termină. Aici sau mai în față pe drumul pietruit va trebui să cauți un loc unde să parchezi mașina și să continui pe jos, până când vei ajunge să găsești pe partea dreaptă Fântâna lui Botorog.

La Cabana Curmătura se poate ajunge pe mai multe trasee. Primul dintre cele două despre care vom vorbi pleacă de la Fântâna lui Botorog pe marcajul bandă galbenă. Eu își recomand să continui pe drumul pietruit pentru a vedea Prăpăstiile Zărneștilor, iar apoi să urmezi un al doilea traseu marcat cu bandă albastră care începe de la primul indicator când o potecă urcă spre dreapta. Atenție să nu ratezi bifurcația pentru că drumul forestier duce tocmai până la Cabana Brustureț, aproape de Cheile Dâmbovicioarei.

Personal, de fiecare dată când am ocazia, prefer să urmez un alt traseu la coborâre, pentru a vedea locuri și peisaje noi și a mai șterge din amorțeala și oboseala acumulată la urcare. În consecința, am ales să mă întorc pe primul traseu, cel cu bandă galbenă, prin Poiana Zănoaga. Mai multe informații găsiți AICI.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile  Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

Ultimele Știri

VIDEO. Priviți și nu judecați. Unde se mută pompierii de la Detașamentul din Câmpulung, în scurt timp

VIDEO. Priviți și nu judecați. Unde se mută pompierii de la Detașamentul din Câmpulung, în scurt timp. Încă de...

Alte știri din aceeași categorie