-6.1 C
Campulung Muscel
miercuri, 15 ianuarie, 2025

ANAF cu ochii țintă. Ce trebuie să știe românii care scot bani de la bancomate despre sumele retrase

Alte Știri

ANAF cu ochii țintă. Ce trebuie să știe românii care scot bani de la bancomate despre sumele retrase. Specialiștii de la ANAF sunt însă vigilenți când vine vorba despre românii care scot bani de la bancomate.

CITEȘTE ȘI. Românii cheltuie aproape toți banii pe care îi câștigă pe produse de care nu au nevoie. Pe ultimul loc, educația: 11 lei/lună

Există câteva detalii ce atrag imediat atenția celor de la autoritatea financiară. În cazul în care nu vrei să fii luat în vizor de Fisc, e bine să știi câteva reguli simple când ajungi în fața unui ATM.

Tranzacțiile făcute de clienții băncilor sunt analizate atent nu doar de angajații instituțiilor bancare. Dar și de cei de la ANAF. Este un pas important în lupta autorităților cu evaziunea fiscală.

CITEȘTE ȘI. Tot ce trebuie să știi despre veniturile din PFA. Trebuie declarate veniturile din PayPal, Facebook, Instagram, Youtube, Google atunci când se transferă într-un cont bancar?

Cu toate că, în ultima perioadă, se observă o schimbare clară a acestui obicei, mulți români încă preferă tranzacțiile cu cash. Puțini știu însă că sumele pe care le scot din conturi pot ridica semne de întrebare sau suspiciuni și pot chemați chiar să dea explicații pentru ele.

CITEȘTE ȘI. Șoferii tineri revin din nou la mâna “babacilor” dacă vor să mai piloteze vreo mașină, pentru că altfel nu au bani pentru această plată!

Este important de știut că românii care scot bani de la bancomate, în cazurile în care banii retrași depășesc un anumit prag, sunt verificați de Agenția Națională de Administrare Fiscală. ANAF poate iniția o investigație pentru a descoperi sursa fondurilor.

În cazul în care proveniența banilor nu poate fi justificată, se poate ajunge chiar la confiscarea a până la 70% din sumă.

CITEȘTE ȘI. „Ingineria” de la ING Bank valabilă pentru clienții de la noi din țară, din ianuarie 2025

În general, retragerile zilnice maxime sunt stabilite de băncile de la noi din țară între 3.000 și 5.000 de lei. Însă plafonul poate fi majorat, dacă se face o solicitare în acest sens.

Aproape toate tranzacțiile ce depășesc pragul de 1.000 de euro, adică echivalentul a aproximativ 5.000 de lei, intră în vizorul autorităților, instituțiile bancare fiind obligate să verifice identitatea clientului și să raporteze detaliile tranzacției.

CITEȘTE ȘI. Abonează-te la canalul de WhatsApp – Ziarul din Muscel și află primul cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile  Ziarului din Muscel și pe pagina de Facebook, pe Youtube pe grupul Cititorii Ziarului din Muscel, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp.

 

Ultimele Știri

Noutate absolută la Judecătoria din Câmpulung Muscel. Scrie istorie, pe bune!

Noutate absolută la Judecătoria din Câmpulung Muscel. Scrie istorie, pe bune! Miercuri 15 ianuarie, secția pentru judecători a Consiliului...

Alte știri din aceeași categorie