Săptămâna care s-a încheiat a fost una destul de importantă pentru oraşul Mioveni, deoarece s-au finalizat zilele oraşului care au durat timp de zece zile. În această perioadă autorităţile locale şi judeţene au dezvelit placa aniversară montată cu prilejul împlinirii a 25 de ani de când comuna Colibaşi a devenit oraş (1989-2014). De asemenea a fost lansat imnul oraşului Mioveni. Compozitorul este Andrei Păunescu, cel care încearcă să îi dea imnului o formă finală, în prezent având şase strofe şi un refren.
Imn pentru Mioveni
Pe harta României şi a lumii, Dintotdeauna, noi suntem munteni Şi, dacă ţara merge azi prin lume, O roată-i suntem noi, la Mioveni.
Trudim din greu, mai facem şi cultură, Şi scoatem rodul dulce din pământ, Iar Dacia, aici, înseamnă, totuşi, Istorie şi muncă şi cuvânt.
R: Oraşul nostru ştie ce-i munca, Am fost şi suntem bravi munteni, La Bucureşti este volanul, Dar motorul ţării e la Mioveni.
Istoria nu ne-a lăsat în pace, N-am vrut să fim obedienţi şi laşi Şi ne-am redobândit identitatea, Deşi am fost odată Colibaşi.
Avem biserici, sporturi, şcoli, uzine, Români curaţi ai scoarţei pământeşti Şi nu ne calcă nimeni în picioare, La Câmpulung, la Curte, la Piteşti.
Istoria ne este seculară, Din an 1485, Când cneazul Mihu, cel ce ne-a dat nume, Ne-a pus în cronici şi ne-a scos din chingi Şi ne-a-nvăţat ce-nseamnă să învingi.
Pe Argeş curge apa noastră vie, Din munte către mare, ne-ncetat, Am fost şi suntem argeşeni pe viaţă, La fapte n-am făcut nicicând rabat.
Destinul ni-i vecin cu veşnicia, Aici găsim puterea din atom, De noi să fie mândră România, Că punem preţ întâi şi-ntâi pe om.
Zilele oraşului Mioveni s-au finalizat cu trei zile de spectacole de excepţie. Seria a început cu un spectacol extraordinar susţinut de Maria Loga, Mariana Ionescu Căpitănescu, Steliana Sima şi Ansamblul Ciocârlia. S-a cântat şi s-a petrecut româneşte, în centrul civic al oraşului, unde artiştii au dat un recital de excepţie, iar spectatorii nu s-au dat la o parte de la hore şi sârbe. A avut loc Festivalul Internaţional de Muzică Corală D.G. Kiriac, în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia unde au participat: Corul ”Ars Nova” al Consiliului Judeţean Argeş, Corul mixt ” Milti Horodia Dimu Megara” din Grecia, Corul ”Orfeon Universitario” din Puebla – Mexic, Corul ”Tersicore” din Lugano – Elveţia, Corul ” Buona Notes” din Sankt Petersburg – Rusia, Corul ” Preludiu” din Bucureşti. Direcţia 5, Anda Adam, Liviu Hodor şi Mona au încheiat seria concertelor şi spectacolelor, după care pentru prima dată în Mioveni a avut loc un spectacol inedit de lasere.