Timp de o săptămână la Câmpulung au avut loc Zilele Oraşului, eveniment aflat la cea de-a 11-a ediţie. Intituţiile de cultură au susţinut evenimente, Cavalerii Templului Sacru au susţinut un simpozion cu tema ,,Leagăn de cultură şi civilizaţie românească”, a avut loc o tabără de arhitectură tradiţională organizată de familia arhitecţilor Coşa, turneul de tenis de câmp ,,Memorialul Costel Frâncu” s-a desfăşurat la Baza Sportivă Ceramus, concursul de nataţie ,,Cupa Verii”, prima ediţie a fost organizată de societatea Edilul C.G.A la bazinul de înot din Câmpulung, lansări de carte şi serate literare, târg de carte. Nu a lipsit seara de teatru, unde pe scena Casei de Cultură ,,C.D Aricescu” au urcat actorii Teatrului Notara, soţia europarlamentarului Mircea Diaconu, Diana Lupescu în piesa ,,Matrimoniale”. De asemenea nu au lipsit concertele pe scena din centrul oraşului urcând formaţiile Matteo, Keo&Band, Publika, Hara, Hot Play, Provincialii, Direcţia 5, precum şi invitaţii speciali de muzică populară, Maria Ciobanu, Maria Loga, Maria Ionescu Căpitănescu, Ovidiu Homorodean, Ionică Radu, acompaniaţi de Taraful ,,Mihai Căluşaru”. A mai avut loc şi o competiţie sportivă de ciclism ,,Riders Club Câmpulung” organizată de Federaţia Română de Ciclism, Media Production şi primăria Câmpulung, concursuri de cross, role, karting, streetball. Nici anul acesta din program nu a lipsit concertul de fanfară, precum şi spectacole şi demonstraţii medievale.
Deschiderea oficială cu invitaţi de seamă
Zilele municipiului Câmpulung au fost deschise în prezenţa politicienilor de la toate partidele, a consilierilor locali, a preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, a vicepreşedintelui CJ, Constantin Polexe, a senatorului Ion Popa, a deputatului Gheorghe Marin, a deputatului Simona Bucura Oprescu ce a venit însoţită de soţul său, prefectul Mihai Oprescu. De la eveniment nu au lipsit directorii de instituţii, de deconcentrate, primarii localităţilor arondate, actualii şi foştii cetăţeni de onoare ai Câmpulungului, comandaţii poliţiei naţionale, locale, jandarmerie şi unităţi militare, olimpicii, o delegaţie de la Popovo din Bulgaria. Pentru rezultatele deosebite pe care cei menţionaţi mai sus, primarul Călin Andrei le-a oferit câte o plachetă şi o diplomă. La rândul său, preşedintele CJ, Florin Tecău i-a oferit o diplomă de excelenţă primarului Călin Andrei pentru proiectele realizate în anul 2013.
S-a încheiat un an dedicat învăţământului
Anul care s-a scurs a fost dedicat Educaţiei la Câmpulung. Au fost reabilitate două instituţii marcante ale oraşului şi anume colegiul Dinicu Golescu şi colegiul Carol I. Cu acest prilej, primarul Călin Andrei i-a oferit o diplomă de excelenţă directorului Radu George de la colegiul Carol I.
Batalionul 30, Vânători de Munte Dragoslavele, unitatea cu cele mai multe distincţii
Primarul Călin Andrei a ţinut foarte mult anul acesta să îi ofere o diplomă de excelenţă, comandantului Mihai Căpraru, de la unitatea Batalion 30 Vânători de Munte Dragoslavele, pentru meritele depuse de-a lungul timpului în teatrele de operaţiuni. Anul acesta s-au împlinit 45 de ani, de la înfiinţare, moment marcat prin decorarea cu drapelul de luptă.
,,Este cea de-a treia distincţie pe care Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele o primeşte în cursul acestei săptămâni. Prima a fost cea amintită de primarul Călin Andrei, o altă distincţie am primit-o la Craiova unde Batalionul 30, a fost decorat cu emblema de onoare a armatei României, cea de-a treia diplomă de excelenţă. Putem spune că unitatea noastră a intrat în rândul celei mai decorate unităţi, de la nivelul României, toate acestea nu s-ar fi putut înfăptui fără sprijinul administraţiei publice locale”, Mihai Căpraru.
Străzile l-au premiat de fiecare dată
Diplomă de excelenţă a primit şi profesorul, inginer Ion Chiţa după ce a obţinut încrederea întregii comunităţi. După titlul de cetăţean de onoare, a reuşit prin căutările sale să descopere poveştile străzilor din Câmpulung. Anul acesta a oferit câmpulungenilor o minunată carte, ca toţi cei care o vor avea în bibliotecă vor cunoaşte mai bine oraşul.
Cetăţenii de onoare ai anului 2014
Pe lângă Ştefan Trâmbaciu, Gheorghe Mitu (post-mortem), Marcel Pavel şi Thury Ştefan a fost făcut şi Ovidiu Lipan Ţăndărică chiar dacă inţial nu a fost votat de consilieri locali. Pentru că s-a implicat în proiectul Pasărea Rock, formaţie care a concertat la Câmpulung, primarul Călin Andrei a decis să îi acorde această distincţie, pentru că de-a lungul timpului Ovidiu Lipan Ţăndărică a fost ambasadorul onorific al turismului românesc, a fost ambasador pentru turismul câmpulungean. Prezente la eveniment au fost şi cetăţenii de onoare ai oraşului Raluca Van Staden şi Doina Banciu.
Olimpicii spuma României
La nivelul întregii ţări au existat 104 medii de nota zece la examenul de bacalaureat, dintre care două au fost înregistrate la Câmpulung, la colegiul Dinicu Golescu. Cu ocazia zilelor Câmpulungului au fost premiaţi olimpicii din oraş care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Lista s-a deschis cu cel care a obţinut medalie de aur la Balcaniadă, Costin Oncescu au urmat apoi:
Ghindauanu Ioana, elev în clasa a IX-a, premiul al II-lea, la olimpiada de franceză.
Necula Emanuel, elev în clasa a XI-a, menţiune şi medalie de argint la olimpiada de matematică.
Dinică Nicolae, elev în clasa a VIII-a, menţiune şi medalie de argint la olimpiada de informatică.
Necula Onisim, elev în clasa a XI-a, medalie de argint la olimpiada de informatică.
Olteanu Vlad, elev în clasa a X-a, medalie de bronz la olimpiada de informatică.
Stoica Magda, elev în clasa a X-a, menţiune olimpiada de chimie.
Alexandru Andrei, elev în clasa a XI-a, menţiune olimpiada de chimie.
Ghindauana Raluca Maria, elev în clasa a XI-a, menţiune la olimpiada de franceză.
Mihai Tudor, elev în clasa a XI-a, menţiune la olimpiada de limba engleză. Au urmat apoi elevii de la colegiul Carol I.
Rădoi Mihai, elev în clasa a VIII-a , locul I la olimpiada tehnologică.
Creaţa Elena Florentina, Popa Andreea, Stoica Diana, eleve în clasa a XII-a, primele locuri la olimpiada de pedagogie.