Mânăstirea Adormirii Maicii Domnului de la Malevi din Grecia este una dintre cele mai vestite mănăstiri din Kynuria, regiunea Arkadia. Este zidită pe coastele muntelui Parnona, la altitudinea de 290 de metri. Muntele Parnona a fost numit „al doilea Sfânt Munte” sau „Sfântul Munte al Greciei de sud” pentru că aici, sub domnia lui Constantin Pogonatul (668-685), au fost transmutaţi locuitori creştinaţi de la Athos, dar şi pentru că nici un alt munte nu are o aşa de numeroasă concentrare de mănăstiri. Mânăstirea Adormirii Maicii Domnului se află pe o coastă plină de brazi, la Xerokampi Aghiopetriton, în regiunea numită Sfântul Petru, la o distanţă de 8 kilometri de comună. Este la 47 de kilometri depărtare de Tripoli, şi, la 30 de kilometri de Astros. Mânăstirea Adormirii Maicii Domnului îşi datorează numele celui mai înalt vârf al Parnonei, Malevos, fiindcă mânăstirea era zidită în vechime în locul numit „Kanali”, aproape de vârful Malevos. Astfel „Maica Domnului de pe Malevos” a devenit uşor – uşor „Maica Domnului Malevi” sau simplu „Malevi”. Mânăstirea a fost distrusă în luptele dintre greci şi turci de la 1786.
În anul 1949 mânăstirea a fost transformată din mânăstire de monahi într-una de monahii, fiind trimise aici trei monahii de la Mănăstirea Hrepa de Sus. În timpul ocupaţiei gemane partizanii au folosit-o ca spital, fapt pentru care germanii au bombardat-o din aer. După câţiva ani a fost distrusă de un cutremur, după care au început reparaţiile. În mânăstire se păstrează una din cele şaptezeci de icoane făcătoare de minuni pe care le-a pictat Sfântul Evanghelist Luca. Din anul 1964 aceasta izvorăşte Sfânt Mir prin care se vindecă mulţi bolnavi. Nenumărate sunt minunile Maicii Domnului în această mânăstire.
O găsim şi la Câmpulung!
La biserica Fundeni din Câmpulung, unde slujeşte părintele Ciprian Mihail Dragomir cu ajutorul lui Dumnezeu, a Fecioarei Maria şi a unui credincios, o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă de la Sfânta Mânăstire a Adormirii Maicii Domnului – Malevi, veghează asupra credincioşilor care trec pragul acestui locaş de cult. Toţi cei care au ajuns la biserica Fundeni şi au aflat de existenţa acestei icoane şi i s-au rugat Fecioarei Maria să le ierte greşelile şi să îi ajute, au avut parte numai de minuni, apoi. La biserica Fundeni mai există o serie de icoane şi picturi aparte, mult căutate de credincioşii zonei dar şi de cei din alte părţi ale judeţului.