Siropurile naturale conţin vitamine şi minerale, fiind benefice pentru sănătate. Foloseşte-le în alimentaţie în loc de sucurile din comerţ sau pentru tratamentele naturiste şi profită de valoarea lor nutritivă şi terapeutică. Siropurile naturale sunt atractive deoarece se găsesc într-o mare diversitate, ceea ce face ca fiecare să găsească măcar un tip de sirop pe gustul lui. Sub formă de tratament, siropurile se administrează înainte de masă, câte o linguriţă. Consumate de plăcere, siropurile se diluează în general în apa plată sau minerală.
SIROPUL DE ARŢAR
– Siropul de arţar este un aliment organic, 100% natural, cu un conţinut de zinc şi magneziu. Zahărul din acest sirop este de trei ori mai dulce decât zăhărul din trestie de zahăr, dar conţine mai puţine calorii. Siropul din arţar are antioxidanţi benefici pentru sistemul imunitar, care previn afecţiunile inimii şi care ajută sistemul reproducător masculin.
SIROPUL DIN OREZ BRUN
– Siropul din orezul brun are o valoare glicemică scăzută conferind energie organismului pe o perioadă mai lungă de timp. Acest tip de sirop constituie şi o sursă bună de minerale. Fiind un produs 100% natural, siropul din orez brun conţine o serie de nutrienţi care se regăsesc în produsele în care acesta este folosit, de la brioşe la batoane de cereale şi prăjituri. Magneziul din sirop relaxează muşchii şi nervii, ameliorează simptomele astmului şi cele de migrenă, ajutând în caz de oboseală. Siropul mai conţine mangan, vitamina B şi fier.
SIROPUL DE LĂMÂIE
– Siropul de lămâie constituie un aliment benefic pentru sistemul imunitar şi poate fi folosit în caz de răceli. Siropul conţine vitaminele A, B şi C şi este eficient în caz de astenie sau stres. Un consum regulat de sirop de lămâie purifică sângele şi tonifică organismul.
SIROPUL DE CĂTINĂ
– Siropul de cătină este benefic pentru întărirea sistemului imunitar şi este eficient în combaterea răcelii. Acest tip de sirop conţine vitamina A, B, C şi E, fiind unul dintre cele mai vitaminizante alimente. Siropul de cătină se administrează pentru a stimula pofta de mâncare, pentru combaterea oboselii, anemiei şi stresului. În plus, siropul se foloseşte în convalescenţă, pentru a ajuta organismul să-şi revină.
SIROPUL DE AFINE
– Siropul de afine este un aliment cu proprietăţi antidiareice, antiseptice urinare şi intestinale, precum şi un aliment cu efect vitaminizant. Produsul este recomandat pentru numeroase afecţiuni: tulburări neurologice, miopie, infecţii digestive şi urinare, boli reumatice, hipertensiune arterială, hemoroizi etc.
SIROPUL DE COACĂZ NEGRU
– Adjuvant în imunitate, hipotensiune, tonic general, vitaminizant, depurativ, anemie, reumatism, gută, creşterea activităţii vizuale, afecţiuni febrile, tuse, angină, ulcer gastroduodenal, gastrită, colită, afecţiuni hepato-biliare, nefrită, pielo nefrită, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, arteroscleroză, circulaţie periferică slabă, stress.
SIROP DE ZMEURĂ
– Adjuvant în: enterită, colită, enterocolită, reduce aciditatea gastrică, scade febra, dismenoree, infecţii urinare, gută, reumatism.
SIROP DE BRAD
– Adjuvant în: traheo bronşită, tuse convulsivă, viroză respiratorie, faringo- amigdalită, combate astenia şi stresul are proprietăţi diuretice uşoare şi antireumatice.
SIROP DE CĂTINĂ CU MĂCEŞE ŞI PROPOLIS
– Adjuvant în: întărirea naturală a imunităţii organismului la copii şi adulţi, anemii, avitaminoze, hipocalcemii, astenii, convalescenţă, oboseală fizică şi intelectuală, ulcer, hepatite, flebite, arterite, gripă, infecţii respiratorii, în vitaminizarea şi mineralizarea organismului, în tonifierea celulei hepatice, afecţiuni tumorale, alergii de orice fel.
SIROP DE FRUCTE DE SOC
– Adjuvant în: constipaţie, cură de slăbire, rinichi, nevralgii, reumatism, gripă, bronşită, întăreşte vederea.
SIROP DE PĂTLAGINĂ, PIN ŞI PROPOLIS
– Adjuvant în: întărirea imunităţii, anemii, afecţiuni febrile, tuse, viroză respiratorie, faringo- amigdalită, traheo bronşită, afecţiuni hepato-biliare, insuficienţă cardiacă şi respiratorie, vitaminizant, tonic, astenii, convalescenţă, oboseală fizică şi stress.