Umblă vorba prin Câmpulung, că arhitectul Anca Coşa, cea care a realizat proiectul ,,Dezvoltarea infrastructurii turistice a Municipiului Câmpulung prin reabilitarea zonei istorice şi de agrement Complex Parc Kretzulescu”, proiect care a rămas la stadiul de parcuri dărâmate, este cea care dă ordine prin primăria Câmpulung. La acea dată arhitectul Anca Coşa era arhitect şef al primăriei Câmpulung şi a preferat să plece de pe această funcţie pentru a face bani ca particular… cu statul, ca exemplu fiind proiectul Kretzulescu.
Influenţa pe care o are Coşa între foştii subordonaţi din primăria Câmpulung este mult mai vizibilă de când a izbucnit scandalul dintre locatarii blocului 7 din strada Negru Vodă din Câmpulung şi un cumpărător, Buta Cătălin, care doreşte să ridice la 2 metri de geamurile locatarilor din blocul cu pricina, o clădire de birouri, astfel proprietarii apartamentelor rămânând fără lumină în case.
Proprietarii apartamentelor au o serie de documente conform cărora din 1970 terenul din jurul blocului le aparţine, iar în 2007, acelaşi teren a fost dat unei persoane care-şi retrocedase un teren, Lelia Foarfică, iar de la acea dată terenul a fost vândut de la unul la altul, până a ajuns în mâna lui Cătălin Buta.
Acum cei care au cumpărat terenul ce aparţine proprietarilor blocului 7, vor să construiască pe acesta o clădire, însă punctul de vedere al arhitectului şef al primăriei Câmpulung, Dan Dumitrescu, a fost cât se poate de clar că zona nu se pretează construcţiei decât în condiţii destul de dificile, una dintre ele fiind acordul vecinilor.
Cum părerea arhitectului şef al primăriei nu i-a mulţumit pe proiectanţii lui Cătălin Buta, aceştia, Anca şi Adrian Coşa, doresc prin orice mijloace să obţină o autorizaţie de construcţie de la primărie.
Dorinţa soţilor Coşa este în van pentru că pe rolul instanţei de judecată de la Câmpulung, proprietarii apartamentelor blocului 7 din strada Negru Vodă 164, au deschis o acţiune prin care se solicită sistarea lucrărilor începute de Cătălin Buta, dar şi anularea Titlului de Proprietate, emis pe numele Leliei Foarfică în anul 2007, cât şi anularea actelor subsecvente acestuia.
Ce s-a dorit de fapt…
Toată povestea a pornit de la o încercare a actualului proprietar, Cătălin Buta, de a face un schimb cu primăria Câmpulung. Buta a dorit ca să dea terenul actual la schimb cu terenul de aflat ceva mai în faţă, la strada, situat chiar între vila Anastase Radu Şerban, fosta bancă, şi notariatul de la parterul blocului 6, blocul Romarta. Se pare că primarul Călin Andrei nu a fost de acord cu schimbul solicitat, iar în această situaţie, arhitecţii Anca şi Adrian Coşa doresc să forţeze nota pentru a obţine de la primărie ceea ce-şi doresc.
Nereguli puse pe seama arhitectului Anca Coşa
Scandalul iscat pe marginea acestei împroprietăriri şi a faptului că proprietarii din blocul 7 sunt decişi să se lupte pentru a-şi apăra proprietatea, i-a făcut pe unii salariaţi ai administraţiei locale să spună despre anumite neregului făcute de arhitectul Anca Coşa în perioada cât a fost arhitect şef al primăriei Câmpulung. Oamenii spun că aceasta are influenţă printre vechii subordonaţi şi aşa poate obţine şi acum autorizaţii de construcţie în condiţii ilegale. Oamenii povestesc de autorizaţii date pe terenuri traversate de magistrale, de apă sau de gaz, a se vedea autorizaţia eliberată pentru construcţia de lângă stadionul de la Câmpulung, autorizaţii pentru construcţii ce se întind până lângă Râul Târgului, dar şi alte asemenea abuzuri.