3.5 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Dulceţurile şi siropurile tradiţionale din Bughea de Jos, vândute la export!

Alte Știri

Afacerea cu dulceţuri şi siropuri tradiţionale ia amploare în Argeş, după ce gospodinele pricepute îşi încep mici business-uri de familie din vânzarea acestor produse. Ramona Pârvu, administratorul brandului Poiana Fermecată, din Bughea de Jos, Argeş şi-a făcut o micuţă fabrică cunoscută pe piaţă pentru că oferă clienţilor o gamă de produse diversificată: de la dulceţuri fără nici un adaos de zahăr, la şerbet cu gustul copilăriei.

“De şapte ani am demarat proiectul, la început cu paşi foarte mărunţi. Făceam doar şase produse, iar astăzi avem zeci de produse pe care le comercializăm sub marca “Delicatese din Poiana Fermecată”, a declarat Ramona Pârvu. De exemplu, pentru dulceaţa de cireşe amare, sâmburii se scot cu acul, aşa cum se făcea pe vremuri. Şerbetul copilăriei se face cu lingura de lemn, la foc domol, a mai declarat pentru Agrointeligenţa Ramona Pârvu, administratorul firmei Poiana Fermecată.

Fructe sunt culese direct din pădure

Pentru un gust cât mai natural şi pentru o experienţă gustativă unică, cei de la Poiana Fermecată au decis să folosească fructe din flora spontană: afine, zmeură, mure, fragi, merişor, dar şi ingrediente exotice, cum ar fi ghimbirul.

“În primă fază, mergeam noi şi le culegeam, acum le cumpărăm de la cei care fac asta întrucât avem nevoie de cantităţi mai mari decât foloseam la început. Avem persoane care ne culeg fructele, iar noi mergem seara şi le luăm, iar a doua zi procesăm fructele sub formă de dulceaţă sau sirop”, a mai declarat proprietara afacerii cu dulceţuri.

Ramona Pârvu a sublinat faptul că, pentru dulceaţa de nuci verzi şi cea de cireşe cu mentă îşi procură materia primă de la oamenii locului care au mici plantaţii.

“Este o afacere de familie, mama mea, Florentina Rădulescu, este cea care se ocupă de procesarea fructelor, ea stă în spatele acestor minunăţii pe care noi le vinde. Eu sunt cea care se ocupă de tot ce înseamnă vânzare. Ceva mai inedit, avem o gamă de produse fără zahăr, pentru care folosim doar sucul de mere pe post de îndulcitor”, ne-a spus Ramona Pârvu.

Musceleanca a precizat faptul că, în portofoliul firmei, pe lângă dulceţuri şi siropuri, se regăseşte şi tradiţionala zacuscă: de ghebe, de vinete, care se face pe foc de lemne. Chiar dacă produsele făcute la Bughea de Jos sunt preparate după reţete, din ingrediente naturale, preţurile de comercializare sunt pentru toate buzunarele.  Oamenii care sunt interesaţi de ce se face la Poina Fermecată pot găsi produsele la târguri şi prin comenzi telefonice la numărul de telefon după borcanele cu produse.

Familia Pârvu realizează 5% din business la export în magazinele cu produse româneşti din UE. Producătorii locali din Bughea de Jos, judeţul Argeş, mizează anul acesta pe afaceri de 500.000 de lei (circa 110.000 euro) din producţia de siropuri naturale, dulceaţă şi za­cuscă marca Delicatese din Poiana Fermecată.

Ultimele Știri

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete!

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete! Echipa de...

Alte știri din aceeași categorie