Alexandru Manole este un tânăr câmpulungean cu rezultate deosebite la învăţătură dar şi un dublu campion european la tenis de masă. La vârsta de 17 ani, Alexandru îşi petrece de două ori pe zi sau trei, timpul liber la antrenament iar când este acasă stă cu burta pe carte, în timp ce alţi tineri de vârsta lui îşi petrec timpul liber, într-un cu totul alt mod. De curând, în cadrul Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului, Alexandru Manole a fost premiat de către preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău la categoria Tineri de Succes, alături de alţi 23 de tineri din tot judeţul Argeş. Redactorii Ziarului din Muscel au stat de vorbă cu Alexandru Manole care le-a dezvăluit secretul cum este la vârsta de doar 17 ani, să fii dublu campion european.
Alex te rugăm să ne spui la ce vârstă te-ai apucat de tenis de masă?
– De la vârsta de 6 ani şi jumătate m-am apucat de tenis de masă, m-a dus tatăl meu la Clubul Sportiv Pristavu. Acum mă pregătesc de 2 sau 3 ori într-o zi.
Când te-ai simţit pregătit să intri în prima competiţie din viaţa ta?
– La vârsta de 9 ani am participat la prima competiţie din viaţa mea ce s-a desfăşurat la Ploieşti, iar pe la 11 ani am obţinut prima diplomă.
Cu ce titluri te mândreşti în prezent. Ai strâns multe diplome şi medalii?
– Sunt dublu campion european la tenis de masă, cadeţi şi juniori, cred că este cel mai important lucru, am obţinut locul III, la Campionatele Europene, Am fost de cinci ori campion balcanic, am multe medalii de la Balcaniadă, am medalii de la locurile II şi III.
Cu ce te-a ajutat pe tine sportul până la această vârstă? Ce vrei să urmezi după ce vei termina liceu?
– Te ajută foarte mult sportul în viaţă. Cele două titluri pe care le-am obţinut de dublu campion european mă susţin să intru la facultate fără examen. Vreau să urmez tot ceva în sport, adică Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
Ai călătorit foarte mult de la o vârstă fragedă. Sunt multe ţări pe care nu le-ai văzut?
– Am văzut aproape toată Europa, nu am ajuns în ţările nordice, Rusia, Moldova, Ucraina. În rest am fost peste tot. Un tânăr la vârsta mea nu cred că a avut şansa să fi văzut atât de multe ţări. Sportul mă ajută şi în viaţa de zi cu zi. Mă ajută să iau decizii, m-a maturizat, m-a responsabilizat.
Cum te vezi tu peste zece ani? Îţi faci planuri de pe acum?
– Îmi doresc o familie după ce voi termina facultatea, vreau să urmez o carieră în sport, cred că voi merge la Craiova, aici voi avea deschidere către tenisul de masă, pentru că îmi place foarte mult, iar pe viitor îmi propun să muncesc mult mai mult, să am rezultate din ce în ce mai bune. Pentru toate le mulţumesc părinţilor mei în primul rând, antrenorului meu de la tenis, dar şi profesorilor de la şcoală care au fost adevărate călăuze de lumină în viaţa mea.