5.2 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Invocaţi-l pe Sfântul Nicolae ca să vă îndeplinească dorinţele! Iată cum trebuie să procedaţi!

Alte Știri

Moş Nicolae sau Sfântul Nicolae nu numai că vă aduce cadouri, dar vă poate îndeplini şi toate dorinţele! Din cele mai vechi timpuri, Sfântul Nicolae este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi din Panteonul românesc. De aceea, se sărbătoreşte în toate regiunile, numeroşi români purtându-i  numele. Fiecare zonă din ţara noastră are propriile obiceiuri de Sfântul Nicolae, creându-se astfel o serie de “poveşti” pe seama acestuia. Alături de acestea, se remarcă concepţii comune asupra acestei sărbători: ziua ce precede data de 6 decembrie trebuie să-i aparţină lui Dumnezeu. Este bine ca oamenii să se odihnească, să se ocupe cu săvârşirea unor fapte bune (acordarea de ajutor celor nevoiaşi şi încercarea de a face dreptate) şi  să nu se mai implice în treburi gospodăreşti (se spune că lucrurile trebuie să rămână în ordinea stabilită, care nu va fi perturbată). Noaptea de 5 spre 6 decembrie reprezintă un fel de “trecere” spre sacru, spre sărbătoarea Crăciunului. Sfântul Nicolae este văzut ca un simbol al bătrâneţii şi al înţelepciunii, a generozităţii dobândite odată cu înaintarea în vârstă (acesta este motivul pentru care la noi este cunoscut sub numele de “Moş Nicolae”). Din acest motiv se spune că prima ninsoare a iernii este adusă de Sfântul Nicolae, care îşi scutură barba şi apare călare pe un cal alb. Totodata, în popor se crede că este cel ce păzeşte Soarele, pentru ca astrul să nu se ducă spre miazănoapte şi să lase omenirea fără lumină şi căldură. Graţie acestor “atribuţii”, se zice ca în nopţile marilor sărbători cerul se deschide, iar cei credincioşi îl pot vedea pe Sfântul Nicolae stând la dreapta lui Dumnezeu.

Poveşti din regiunile ţării

Referitor la “poveştile” despre Sfântul Nicolae specifice diferitelor zone din ţara noastră, merită amintite câteva dintre cele mai cunoscute. În regiunea de nord a Moldovei (zona judeţului Suceava), se povesteşte ca Sfântul Nicolae se arată celor buni şi îi ajută (inclusiv în obţinerea bunurilor materiale), izbăvind şi sufletul celor posedaţi de forţe malefice. În acelaşi timp, cei care ascultă de sfaturile Sale, pot să-şi împlineasca rostul prin căsătorie (Sfântul Nicolae este ocrotitorul fetelor nemăritate şi în genere a tinerilor necăsătoriţi şi săraci). Tot în Moldova, dar în partea sa sudică (zona Tecuci), circulă o poveste conform căreia un om sărac ce a fost ajutat de Sfântul Nicolae s-a călugărit, jurând că va transmite mereu celorlalţi cuvântul lui Dumnezeu şi al Sfântului.

În Transilvania, Sfântul este cunoscut sub numele de “San-Nicoară” sau “Sa-Micoara”, fiind cel ce ce salvează lumea de întuneric, de forţele oculte ce circulă prin lume în noaptea de Sfântul Andrei. Denumirea de “San- Nicoara” îşi are originea în numele grecesc “Nikolaos” (verbul “nikao”- “a învinge”; substantivul “nike”- “victorie”), întărind încă o dată rolul incontestabil al Sfântului: acela de a favoriza victoria binelui asupra răului. Nu în ultimul rând, în această regiune se pune accent şi pe ipostaza Sfântului Nicolae menţionată mai sus: protector al tinerelor nemăritate.

Iată istorisirea de la Câmpulung-Muscel!

Într-o altă “legendă” (din Oltenia) ni se relatează faptul că minunile Sfântului Nicolae l-au determinat pe un turc să devină creştin şi pe un roman sărman să-şi recupereze bunurile (inclusiv o icoană cu Sfântul Nicolae, veche de 400 de ani) ce-i fuseseră luată la un jaf. O istorisire similară există şi în Muntenia (zona Câmpulung-Muscel), în sensul în care Sfântul Nicolae apare ca cel ce-i iubeşte pe oameni, îi este milă de ei, scăpându-i din diverse nenorociri şi nelăsându-i să se “scufunde” în păcat. Având în vedere multitudinea rolurilor atribuite Sfântului Nicolae, se poate spune că sărbătoarea ce-i este închinată este una dintre cele mai importante din calendarul ortodox românesc. Moş Nicolae este aşteptat cu nerăbdare în fiecare an, fiind o ocazie de a fi mai buni, mai generoşi şi, de ce nu, de a redeveni din nou copiii nerăbdători să vadă ce le-a adus “Moşul”.

Cum trebuie să îl rugaţi pe Sfântul Nicolae ca să vă îndeplinească dorinţele!

În primul rând trebuie să vă gândiţi foarte bine la ce aveţi pe suflet şi doriţi să scăpaţi de această povară. Cu sufletul curat trebuie să îi cereţi ajutorul Sfântului Nicolae după ce spuneţi rugăciunea “Tatăl Nostru”. Se spune că femeile cer ajutorul Sfântului Nicolae, cu precădere când se confruntă cu probleme sentimentale sau financiare. Puteţi scrie pe un bileţel dorinţa pe care vreţi să vă o îndeplinească Sfântul Nicolae, pe care să o păstraţi o perioadă de timp şi să aşteptaţi cu multă răbdare ca să fie îndeplinită. Trebuie să luaţi în calcul faptul că timpul lui Moş Nicolae din Cer nu este egal cu timpul dumneavoastră de aici, de pe pământ. Ca atare, minunea nu va apărea peste noapte, dar cu siguranţă va apărea atunci când vă veţi aştepta cel mai puţin, de aceea este bine să vă verificaţi dorinţa de pe bileţel! Cu iubire, CONITA HOROSCOPISTA!

 

 

Ultimele Știri

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete!

Echipa PSD Argeș, la Mechrom Mărăcineni. Ne mândrim cu liderii mondiali în producția de componente pentru biciclete! Echipa de...

Alte știri din aceeași categorie