Olimpia Doru, președinta Organizației de Femei a PNL Argeș a demarat o acțiune de amploare în tot județul împreună cu doamnele și domnișoarele din partid în acest week-end. Femeile liberale au împărțit pliante în mai multe cartiere din Pitești, Mioveni, Ștefănești, Câmpulung. Această acțiunea este una de conștientizare, privind principiul egalității de șanse, dintre femei și bărbați așa cum este enunțat în Constituție: ,,Funcțiile și demnitățile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condițiile legii, de persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țară. Statul român garantează egalitatea”. Olimpia Doru alături de doamnele liberale nu au mai ținut cont de zăpada și gerul de afară și au împărțit mii de pliante argeșenilor, determinându-i totodată să semneze petiția privind reprezentarea corectă a femeilor în politică.
,,Am împărțit pliante oamenilor și, totodată am încercat să îi determinăm să semneze petiția privind reprezentarea corectă a femeilor în politică. Acțiunea demarată de noi, Organizația de Femei a PNL Argeș, vine ca o susținere a dezbaterii ce va avea loc marți, în Parlament, pe aceeași temă” a declarat Olimpia Doru.
Iată petiția pentru reprezentarea corectă a femeilor în politică
Prezenta petiție își propune să obțină o susținere largă, indiferent de gen, pentru ideea reprezentării echilibrate și corecte a femeilor la nivelul Parlamentului și administrației locale. Soluția propusă este aceea ca listele pentru alegerile locale (consilii locale și județene) și cele parlamentare să conțină o cotă de cel puțin 30% candidați din partea genului subreprezentat pentru a putea fi validate de birourile electorale. Această condiție este propusă spre reglementare prin intermediul unui proiect de lege inițiat de PNL care vine în întâmpinarea principiului egalității de șanse dintre femei și bărbați așa cum este enunțat în Constituție: „Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea”.
Implicarea activă și onestă în activitatea politică parlamentară și locală reprezintă un câștig pentru reprezentarea echilibrată a întregii societăți și oportunitatea de a diminua actuala fisură. Comparativ cu o medie de 22,5% femei în parlamentele lumii, România se află abia la jumătatea clasamentului. Cotele de reprezentare politică legiferate sunt o realitate în 88 de state din lume. În prezent, procentul cel mai mare de femei în Parlament este deţinut de Rwanda (56,3%). În Europa, pe primele poziţii, cu peste 38% femei în Parlament, sunt: Suedia, Finlanda, Islanda, Norvegia, Danemarca. Toate acestea ne îndreptățesc pe noi, semnatarii acestei petiții, să solicităm actualului Parlament să dovedească voința politică și să-și dea votul pentru adoptarea proiectului de lege prezentat.