“Acum, avem un proiect în satul Broşteni pentru construirea unui pod la care am realizat anul trecut SF şi PT . Investiţia se ridică la circa 32 miliarde lei din care în urma licitaţiilor sperăm că va scădea la 24-26 miliarde lei. Urmează să facem licitaţiile şi apoi, să ne apucăm de lucru. Podul va avea o lungime de 40 m, o lăţime de 7m cu trecere pietonală. Mai mult, în 2014, am construit două podeţe pe Valea Moşului (Slănic) cu bani din bugetul local dar şi de la CJ şi investiţia s-a ridicat la circa 2 miliarde lei. În satul Slănic, acolo unde locuiesc şi eu am construit un pod în lungime de 19 m, la Dobreşti, şi a fost o investiţie de 6 miliarde lei”.
Cu banii strânşi, 19 miliarde lei, se vor asfalta 3 km de drumuri
“La capitolul drumuri mai avem de lucru.Am găsit asfaltate din vechiul mandat: 4,5km: 1km (satul Slănic), 1,5km (Valea Siliştii) şi 2km (satul Aninoasa). Bugetul comunei se ridică la doar 2,7 miliarde lei. Am găsit 5 miliarde lei excedent în Primărie, şi acum, am 19 miliarde lei.Avem un proiect pentru canalizare în Aninoasa şi pentru că avem rămaşi bani la buget de cum ne va permite vremea dorim să demarăm asfaltarea pe o lungime de 3km, acolo unde ne şi permite drumul”.
Se va face reabilitarea reţelei de apă în satul Slănic
“Avem demarat proiectul de alimentare cu apă în satul Slănic, proiect semnat pe OUG 28, încă din septembrie 2015 pentru suma de 4 miliarde lei. Reţeaua se întinde pe o lungime de 6km, şi la ora actuală, avem apă în satul Valea Siliştii şi Aninoasa din vechiul mandat.În satul Slănic, avem o reţea veche de peste 20 de ani, pe conducte de fier şi dorim să facem o reabilitare a reţelei dar şi o captare nouă pentru că apa nu mai prezintă garanţie. Această investiţie se va ridica la circa 70 miliarde lei. Cum nu avem bani la buget, doar cei 4 miliarde lei pe OUG 28, am semnat un Act Adiţional pentru alte 18 miliarde lei de la Ministerul Dezvoltării”.
Proiecte pentru 2016: “Anul acesta, mi-am propus asfaltarea a 4km de drumuri, construirea podului din Broşteni, reabilitarea Căminelor Culturale (Valea Siliştii, Aninoasa) şi construirea Grădiniţei. Pentru că sunt cunoscut ca “primarul cu două primării”, nu ascund faptul că îmi doresc o reconfigurarea a sediului actual al Primăriei, care ar fi trebuit să arate altfel. Vechiul sediul al Primăriei, l-am reabilitat şi acum îl vom folosi pentru încasarea taxelor şi impozitelor, iar după ce vom reconfigura actualul sediu, vom muta acest birou de încasare a taxelor şi impozitelor aici, iar acolo, vom face un dispensar medical.”