Încă din antichitate, oamenii au încercat să descopere alfabetul criptic al viselor, iar specialiștii în interpretarea viselor au ocupat locuri importante în istoria lumii. Și religiile au manipulat cu abilitate și pricepere interpretarea viselor, obținând rezultatele ce au aruncat lumea într-un întuneric aproape etern. Aristotel a susținut că visele sânt rațiunea continuată în somn, care reflectă starea organismului, existând astfel o relație între vise și unele boli. Este foarte adevărat că multe boli și-au găsit vindecarea cu ajutorul diagnosticării prin interpretare a viselor.
#1. Interpretarea visului cu ajutorul medicinei alopate
Medicina homeopată actuală reia căteva scheme din antichitate, le îmbogățește și oferă extractul de plante necesar vindecării unor stări maladive anunțate prin vis.
Astfel că, dacă cineva visează apă trebuie să consume allum cepa; căldura se compensează cu Thuya , căderea cu Belladona; câinii- Arnica; erotismul- Canabis indica; pisicile- Pulsatilla; etc.
#2. Interpretarea visului din coșmaruri
Tot prin vise putem fi anunțați de multe posibilități de a ne îmbolnăvi, astfel: afecțiunile sunt anunțate de coșmaruri, presentimente și unele semne. Aceste vise sunt extrem de scurte urmate de treziri bruște. Incendiile din vis vestesc hemoragii spontane, întreruperi de sarcină, iminență de avort. Multe alte boli sunt anunțate de coșmaruri, cum ar fi turbarea, mâini sau picioare amputate, îmbolnăvirea organelor genitale, determinând extirparea, formele de cancere, paralizii, etc.
#3. Interpretarea prin medicina asiatică
În unele țări din Asia, medicina face legătura între vise și corpul fizic, mai precis toate organele acestuia. Astfel se propun o serie de chei cu privire la interpretare.
Când cineva visează fantome sau monștrii, indică proasta funcționare a inimii; focul, flăcările sau lumina generată, presupun insuficiență circulatorie , tensiune mică, puls slab; soldați în luptă, indică proasta funcționare a plămânilor, spațiile deschise sau drumurile dificile, disfuncționalitatea întregului aparat respirator.
Dacă visăm obstacole imposibil de trecut, înseamnă o supraîncărcare a rinichilor și a glandelor suprarenale, ca și atunci când visezi sau ne visăm înotând. Bolile splinei sunt avertizate atunci când visăm muzică, cântece, plăceri.
Păduri și munți abrupți înseamnă că ficatul este obosit și funcționează prost, de asemenea și visele despre iarbă, arbuști și câmpii verzi indică același lucru. În toate aceste cazuri terapeuții asiatici, mai ales cei chinezi, indică un regim sever alimentar și întoarcerea la compoziția normală a elementelor de hrană.
#4. Interpretarea viselor infantile
Există însă și alt tip de vise cum sunt cele infantile, care exprimă de multe ori realizarea unor dorințe ce nu și-au găsit rezolvarea în viața reală. De regulă copiii visează satisfacerea unor pofte cum ar fi cele de dulciuri, având în vedere că în realitate le-au fost interzise.
Visele adulților includ deseori satisfacerea unor senzații, cum ar fi foamea, setea, etc. Anumite vise ale acestora, scurte și clare, pot proveni din surse de excitație psihică. Astfel, înaintea unui eveniment principal, a unui examen, a unei călătorii, a unui spectacol, a unei conferințe, visezi că ai atins scopul propus.
Visele de lene aparțin persoanelor cărora le place să-și prelungească somnul. Acest tip de persoane visează că s-au trezit și fac tot ceea ce ar trebui făcut după trezire, cu toate că dorm în continuare.
#5. Interpretarea viselor deformate
Există însă și vise deformate, produse ale travaliului psihic, ce determină un soi de cenzură a visului, cum ar fi ștergerea elementelor onirice, fie pentru că s-a deplasat centrul de greutate prin memorarea visului, fie că în acest timp acționează influența cenzurii asupra eului. De regulă cenzurarea este în legătură cu tendințele eului de a-și condamna dorințele.
#6. Interpretarea viselor cu caracter simbolic
Multe elemente ale viselor au de multe ori un caracter simbolic. Când cunoaștem simbolurile uzuale ale viselor, personalitatea subiectului visător, condițiile în care trăiește și trăirile, visul poate fi ușor tălmăcit, dar raportul simbolic rămâne destul de limitat.
Universul simbolurilor onirice are ca sursă miturile, basmele, cântecele, moravurile, proverbele, etc. Organismul omului reprezintă un microcosmos, iar în funcție de aceasta pot fi comentate punctele de sprijin ale nașterii simbolurilor cuvintelor.
Această practică o găsim în lucrările lui Freud, care prin simbolistica cuvintelor face tot felul de asocieri cu caracter sexual. Însă potrivit acestor rezultate, procesul de elaborare onirică este arhaic și regresiv.
Interpretarea viselor este comparabilă cu o muncă ce descifrează un fragment dintr-un întreg necunoscut. În concluzie nu există vise neanimate, există unele care rămân în memorie o viață, altele sunt uitate, în funcție de cantitatea de emoție generată de materialul inconștient.
#7. Interpretarea viselor cu mesaj
De foarte multe ori visul transmite un mesaj care provine din interiorul acestui material; o revelație care provine de dincolo de acesta; sau ceva din lumea interioară ce se traduce doar a fi un vis.
În civilizația eseniană există un paralelism de tip antitetic între membre, un loc special ocupându-l cifra 7; șapte pâini, șapte coșuri, șapte demoni, șapte zile, șapte orificii ale corpului.
Esenienii locuiau în peșteri, dormeau foarte puțin și citeau textele sacre în timpul nopții și este foarte probabil ca ei să fi deținut o tehnică de dirijare a viselor. Întotdeuna terapeuții au cugetarea îndreptată spre Dumnezeu, în așa fel încât, chiar în vis, nu îți mai reprezintă altceva decât frumusețile Virtuților și Puterilor, căci mulți dintre ei, având vise ajung să li-i se reveleze în somn, secrete minunate.
Există: vise de influență divină directă; vise profetice prin influență indirectă a raportului armonios al visătorului cu mișcarea general divină; vise care au ca sursă o exaltare psihică și care pot fi interpretate.
De asemenea se poate spune că intensitatea cu care visezi poate da materialitate imaginilor. De multe ori ele ne tulbură prin coerență sau ne introduc într-o realitate, pentru a crea o confruntare între noi și ea. Tot ele ne ajută să găsim explicații, mai mult sau mai puțin plauzibile, asupra propriei noastre existențe legate (mai mult sau mai puțin) de inconștient. Continuarea articolului o găsiți aici!!!!!!!