-0.9 C
Campulung Muscel
vineri, 22 noiembrie, 2024

Ziua comunei Valea Iașului, a fost una cu multe realizări și o punte spre viitor

Alte Știri
Privesc cu încredere spre viitor! Acest lucru o demonstrează localnicii din Valea Iașului de fiecare dată când au ocazia. Duminică, 23 octombrie a avut loc o nouă zi a comunei, adică ediția cu numărul XIV.  Invitații au participat într-un număr foarte mare.
De la eveniment nu au lipsit bucatele alese, cetăţenii degustând din tradiţionalele sărmăluţe, mămăliguţă, mititei şi cârnăciori. De la o astfel de sărbătoare nu au lipsit muzica, dansul şi voia bună, locuitorii având parte de un program artistic de patru ore. 
 
Aproape 200 de localnici au fost premiați de primarul Nicolae Barbu
Cu ocazia evenimentului desfăşurat la Căminul Cultural de la Valea Iaşului, primarul Nicolae Barbu a premiat 23 de familii care au împlinit 25, respectiv 50 de ani de căsătorie. De asemenea, 139 de octogenari au primit, pe lângă diplomele de recunoştinţă, şi suma de 200 de lei.
Pentru că are cu ce, se mândrește cu proiectele de succes!
Edilul comunei Valea Iaşului a reuşit să realizeze în ultimii trei ani o serie de proiecte de impact, printre care construirea a două grădiniţe cu program prelungit, construirea unui dispensar uman modern, dar şi înfiinţarea unei centrale fotovoltaice.
„Am reuşit să asfaltăm în ultimii trei ani de zile peste şapte kilometri de drumuri comunale şi locale, am reabilitat reţeaua de iluminat public, astfel încât pe drumurile naţionale, comunale şi drumurile locale mai importante să fie montate, încă din 2013, 350 de lămpi cu sistemul led. S-au construit cele două grădiniţe cu program prelungit în satul Muştăteşti, care funcţionează, reuşim să punem la punct în următoarele 2 – 3 săptămâni ultimele fi-nisaje la punct, care sunt inerente în astfel de situaţii, iar în satul Ungureni reuşim să intrăm cu acest program de grădiniţe. De asemenea, s-a construit, dispensarul uman în satul Ungureni, lucrare finalizată, urmând ca în cel mai scurt timp cei doi medici de familie să ocupe cabinetele moderne pe care le au construite acolo“, a afirmat primarul Nicolae Barbu.
O altă investiţie de succes şi cu o valoare de peste 400.000 de dolari este realizarea unei centrale fotovoltaice în localitate.
„S-a construit în satul Valea Iaşului o centrală fotovoltaică de 200 KW putere, lucrare care este finalizată în acest moment, fondurile fiind asigurate în mare parte printr-un împrumut de la Banca Mondială de 456.000 de dolari. Mai sunt de realizat câteva retuşuri, am avut o problemă în vară când a plouat, a fost grindină şi s-au spart 61 din cele 800 de panouri, pe care firma constructoare le va înlocui în cel mai scurt timp“, a mai punctat edilul. 
 
Prima Monografie a comunei Valea Iaşului
Un alt obiectiv important realizat este reprezentat de Monografia localităţii Valea Iaşului, care cuprinde prezentarea complexă a celor mai importante evenimente ce s-au petrecut încă din secolul XV. 
„Am realizat pentru prima oară în istoria comunei o Monografie complexă, care cuprinde date începând cu primele atestări documentare ale satelor Cerbureni, 2 aprilie 1475 şi Valea Iaşului, 1 iunie 1523. Continuând cu perioada 1550-1864, iar din 1864 sunt date care atestă existenţa comunei Valea Iaşului, ca şi unitate administrativ-teritorială cu mai multe denumiri, iar din 1939, sub numele de Valea Iaşului. Evident că acolo sunt scrise date despre primărie, primari, consilieri, date referitoare la biserică, la agricultură, foarte multe lucruri pe care, cu siguranţă, o mare parte dintre dumneavoastră le cunoaşteţi pentru că v-am dat monografia cu ocazia celor două lansări, una făcută aici (n.r. sat Valea Iaşului), una la Cerbureni, tuturor familiilor care au fost prezente“, a punctat Nicolae Barbu
 
Ajutați la orice moment greu din viața lor!
Primarul comunei vine întotdeauna în sprijinul locuitorilor pe care îi păstoreşte, oferind, în momente mai puţin fericite din viaţa acestora, bani din partea primăriei şi a consiliului local. Astfel, la înmormântări, locuitorii primesc suma de 400 de lei, ca un ajutor din partea conducerii localităţii. De asemenea, primăria oferă şi un număr considerabil de ajutoare sociale.
„Am menţinut şi am înmulţit ajutoarele sociale, care sunt mult peste tot ceea ce se acordă în marea majoritate a localităţilor rurale. La fiecare televiziune locală la care am fost, la fiecare simpozion sau la fiecare întâlnire de nivel naţional, nimănui nu i-a venit să creadă că la noi se dau atâtea ajutoare sociale.“
De la cea de-a XIV-a ediţie a Zilei Comunei Valea Iaşului nu puteau să lipsească şi personalităţi importante, aşa cum este Cătălin Bulf, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, filiala Argeş, şi candidat la Camera Deputaţilor. Cu această ocazie, primarul Nicolae Barbu a menţionat câteva dintre proiectele pe care le consideră importante pentru români şi, implicit, pentru comuna pe care o administrează.
„Avem printre noi nişte oaspeţi, candidaţi pentru alegerile parlamentare, şi aş vrea să le transmit să facă de aşa natură în Parlament tot ce se poate pentru a fi bine pentru această ţară. Menţionez ca priorităţi ajutoare de urgenţă pentru medicamente, ajutoare de urgenţă pentru îngrijire medicală, pentru materiale sanitare, aparatură medicală, proteze, ale căror costuri nu sunt acoperite sau sunt decontate parţial, ajutoare de urgenţă în situaţii de calamităţi, ajutoare pentru copiii sau bătrânii aflaţi în situaţie de risc, pentru copiii care urmează învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial în grădiniţele şi şcolile din comuna Valea Iaşului să se ofere fonduri pentru achiziţionarea de îmbrăcăminte şi rechizite“, a încheiat primarul comunei Valea Iaşului, Nicolae Barbu.

Programul artistic a fost unul de de excepţie susţinut de artişti locali şi invitaţi- ansamblul Mândruliţa, Hora (Albeştii de Argeș) şi formaţia de muzică populară din Valea Iaşului. Fiind foarte iubit de oamenii comunei pentru realizările incontestabile primarul Nicolae Barbu se află în această zi de sărbătoare la al patrulea mandat. Pentru mandatul 2016-2020 are următoarele priorităţi:

Drumuri, trotuare şi poduri; Alimentare cu apă; Canalizare; Iluminat public; Alimentare cu gaze; Construirea la cele două drumuri naţionale, în zonele locuite, de trotuare şi rigole betonate; Finalizarea canalizării în toate satele; Achiziţionarea de terenuri de la cetăţeni pentru înfiinţarea unui izlaz sau concesionarea către investitori; Înfiinţarea unui târg săptămânal; Construirea unei reţea agroalimentară; Construirea unui Aqua-Park; Construirea unei zone metropolitane în jurulmunicipiului Curtea de Argeş.

Nu sunt uitate nici domeniile salubritate, transport în comun, învăţământ, cultură, sănătate, susţinerea cultelor, sport, turism, asistenţă socială. 

 

Ultimele Știri

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case!

ULTIMĂ ORĂ. Incendiu devastator în Stâlpeni. Ard trei case! În urmă cu puțin timp a fost anunțat la 112...

Alte știri din aceeași categorie